Iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

EB&T škola protiv nasilja nad ženama

 

    To što u uvjetima pandemije svjedočimo eskalaciji rodno uvjetovanog nasilja profesoricu engleskog jezika Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Ljubicu Predovan potaklo je da digne glas protiv nasilja nad ženama i senzibilizira naše učenike.
   Tako su profesorica i učenici 22. studenoga, u sklopu međunarodne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, krenuli s realizacijom zanimljivo osmišljenog projekta „EB&T škola protiv nasilja nad ženama.“ Započelo je s edukativnim radionicama na satima engleskog jezika koje su radi pandemijskih uvjeta provedene u kombinaciji kontaktne i virtualne nastave.

 
   U srijedu, 25. studenog, na sam Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi je održana humanitarna akcija školske kreativne radionice „Pinel“ pod vodstvom profesorice Katije Vladičić namijenjena skloništu za žrtve nasilja u obitelji „Mala kuća“ udruge za pomoć ženi i djetetu „Duga“ Zadar. Nastali su prekrasni cvjetovi upečatljive narančaste boje kojima su Pinelaši razveselili učenike i profesore i narančasto obojili svijet.

   Projekt je završen tijekom vikenda simboličnim pješačenjem. Učenici i profesori individualno su pješačili tri kilometra i tako izrazili podršku žrtvama nasilja.

   Svim navedenim aktivnostima kod učenika je na višu razinu podignuta svijest o neprihvatljivosti svih oblik nasilja nad ženama.

Redakcija RivaOn       
Ekonomsko-birotehničke
i trgovačke škole        

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.