U okviru foto-radionice „Svijet u bojama” biogradski srednjoškolci učili osnove fotografije te ovjekovječili neke od prepoznatljivih motiva svoga grada.

Biograd u bojama

 

 

 

 

 

    Ova radionica nema samo svrhu učenja o fotografiji, već potiče mlade ljude na druženje i socijalizaciju te im ukazuje na važnost boravka u prirodi i kvalitetnog druženja, ističe nastavnica Anita Dominis Šestan.
 
   U Biogradu na Moru pod stručnim je vodstvom vrsne dugogodišnje fotografkinje Sanje Grgić Ćurić održana foto-radionica „Svijet u bojama".
    Ovu foto-radionicu, namijenjenu biogradskim srednjoškolcima, zajednički, već petu godinu za redom, organiziraju Grad Biograd na Moru, Srednja škola Biograd na Moru i Foto Hrvatska.
   Ovog puta sudjelovalo je 11 biogradskih srednjoškolaca zajedno sa svojih pet nastavnica, koji su tijekom nekoliko dana održavanja radionice imali prilike naučiti ponešto od osnova te tako odškrinuti vrata uzbudljivog svijeta fotografije.
   Tradicionalno je zadnjeg dana foto-radionice u biogradskom Zavičajnom muzeju otvorena izložba najuspjelijih fotografija. Zbog epidemiološke situacije je ove godine izostao uobičajeni šušur te su otvorenju nazočili samo sudionici foto-radionice. Ipak, svi zainteresirani fotografije mogu razgledati kroz sljedećih desetak dana koliko će izložba biti otvorena u prostorima Zavičajnog muzeja.

   - Ova radionica nema samo svrhu učenja o fotografiji, već potiče mlade ljude na druženje i socijalizaciju te im ukazuje na važnost boravka u prirodi i kvalitetnog druženja. Voditelji radionice, gospođa Sanja Grgić Ćurić i gospodin Nikola Ćurić svoj posao rade profesionalno i sa srcem i to su naši učenici prepoznali. Kako u našem gradu, nažalost, ima jako malo ovakvih događanja, jako smo zahvalni Gradu Biogradu što je financijski podupro radionicu te bismo jako voljeli da se ova dobra praksa nastavi i u budućnosti, ističe Anita Dominis Šestan, nastavnica informatike, koja u foto-radionicama sudjeluje od samih početaka.
   - Bilo bi nam drago i da se kao i dosadašnjih godina realizira kalendar s radovima učenika jer oni su najljepša nagrada za njihov trud, dodaje Šestan Dominis zaključivši da je ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje zapravo najbolji put u bolje i kvalitetnije društvo.

Redakcija RivaOn         
Srednje škole Biograd na Moru 

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.