Na završnoj konferenciji projekta “At the School of Open Cohesion” proglašeni pobjednici ekipa Srednje škole Obrovac četvrta

„Eco Bukovica”
već u potrazi za novim projektom

 

 

 

 

 

 

 

 

    Obrovčani su se predstavili projektom „Pogodi pravi koš“, cilj kojega je bio podignuti svijest građana o pravilnom odlaganju otpada, a osvojili su četvrto mjesto.

   U Srednjoj školi Obrovac održana je završna konferncija pilot projekta "At the School Of Opopen Cohesion". Tom su prilikom proglašeni i pobjednici navedenog pilot projekta za Zadarsku županiju - tim Gimnazije Franje Petrića iz Zadra. Obrovčani su se predstavili projektom „Pogodi pravi koš“, cilj kojega je bio podignuti svijest građana o pravilnom odlaganju otpada, a osvojili su četvrto mjesto.

Prvo mjesto Gimnaziji Franje Petrića
   Inače, riječ je o međunarodnom projektu kojega u Republici Hrvatskoj provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.
   Iz Obrovca je sudjelovalo ukupno deset učenika prvih, drugih i trećih razreda, predvođenih voditeljicom Emilom Šimičić Bajlo, nastavnicom ekonomske grupe predmeta.
   - Zadatak nam je bio odabrati jedan od projekata financiranih iz strukturnih fondova koji se provodio ili se provodi u našoj županiji i njega istraživati. Kroz projekt smo imali četiri lekcije s različitim zadacima. Mi smo odabrali promatrati projekt „Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Grada Zadra”. U programu su uz predstavnice koje su radile na ovom projektu sudjelovali i ministrica regionalnog razvoja, komisija koja je birala pobjednika, voditeljica pobjedničke ekipe i drugi, pojašnjava Šimičić Bajlo.
   U sklopu konferencije održana je i on line nagradna igra u kojoj su prvo i drugo mjesto odnijeli upravo obrovački učenici - Tea Lončar i Roko Šimičević.
   Sve u svemu, odrađenim poslom zadovoljni su i učenici i voditeljica.
   - Svidjelo mi se raditi u grupi u kojoj je svatko imao svoj zadatak, a opet smo djelovali kao jedno, kaže učenica Nikolina Trošelj. Njena kolegica Matilda Vrkić dodaje da joj je ovo bilo prvo iskustvo rada na sličnim projektima, a drago joj je da će ekipa ostati aktivna i nakon završetka projekta.

„Sve je lakše s pravim ljudima”
   - Naučila sam da je rad u timu vrlo bitan. Iako je svatko radio svoj dio posla, kroz ovaj projekt smo se bolje upouznali, ali i puno smijali. I, naravno, naporno radili. Sve je lakše kada se radi s pravim ljudima, podcrtala je drugašica Sara Vidović.
   Zadovoljstvo odrađenim ističe i voditeljica ekipe „Eco Bukovica” Emila Šimičić Bajlo.
   - Malo smo se zabavili, međusobno se bolje upoznali i puno toga novoga naučili. Čitava ova situacija s epidemijom nam je poremetila i zakomplicirala provođenje projektnih aktivnosti tako da smo sretni što smo u tim čudnim okolnostima projekt uspješno priveli kraju. Ovom prilikom bih još jednom u ime ekipe „Eco Bukovica” čestitala pobjednicima i poželjela sreću učenicima i kolegama koji se odluče sudjelovati u nastavku započetog projekta. Mi već tražimo neki novi u kojem ćemo sudjelovati, kazala je Šimičić Bajlo.

Tea Lončar          
Redakcija RivaOn    
Srednje škole Obrovac

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.