Svjetlo dana ugledao je 16. broj BOLJEG SVIJETA – školskog lista Klasične gimnazije Ivana II.

Usprkos pandemiji koronavirusa
izašao Bolji svijet 

 

 

 

 

 

   Za mrežne stranice prenosimo Uvodnik koji je napisala učenica urednica Petra Mila Glavan, a koji donosi cjelovit i sažet prikaz 16. broja Boljeg svijeta, koji izlazi na rekordnih 76 stranica.

   Dragi čitatelji Boljega svijeta, u ruci držite broj 16. možda i iznenađeni što ga vidite, ali slobodno možemo zajedno reći: Bolji svijet je pobijedio i koronavirus. Nije nam uspio nauditi, a kamoli spriječiti izdavanje, dapače, ovogodišnji Bolji svijet izlazi na rekordnih 76 stranica. Nikad jači! O čemu smo pisali? Odakle nam materijali? Što se dogodilo sa školskom godinom? Sve ćete saznati na našim stranicama!
   Nakon punih 9 godina i 9 brojeva vratili smo temu broja, nije ju bilo teško pronaći: Klasična na daljinu. Na početnih 11 stranica donosimo događanja, dojmove i razmišljanja naših učenika vezana uz život u doba koronavirusa i škole na daljinu: kako smo se snašli u novoj situaciji? Koje su prednosti, a koji nedostatci škole na daljinu? Možemo li ovakvu situaciju pretvoriti u prednost? Ipak, mnogo se toga zbivalo u školskom životu prije izbijanja pandemije.
   Na 38 stranica, što je točno polovica časopisa, slijedi kronologija školskog života u rubrici Iz života škole koja obiluje izvješćima s terenskih nastava, duhovnih obnova, radionica, stručnih posjeta, nagradnih izleta i obilježavanja značajnih datuma Škole, Grada i Države!
   U rubrici Pozvani smo nastavljamo s predstavljanjem naših maturanata sjemeništaraca, nakon čega slijedi Sa svih strana, rubrika s raznorodnim temama. Za klasičare s umjetničkom dušom čuvamo rubriku Nijedan dan bez poteza gdje na 11 stranica doista imate što gledati i čitati: likovni radovi, fotografije i najbolji literarni radovi pristigli na školski natječaj U potrazi neviđenog cvijeta. Reportažu sa studijskog putovanja kao i duhovito predstavljanje maturanata čitajte u Kutku za maturante od 66. do 73. stranice. Vi koji nas redovno čitate već znate da se časopis završava s rubrikom English pages, odnosno stripom na engleskom jeziku.

Učenica urednica:
Petra Mila Glavan

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.