Dan paške čipke

 

 

   Zadovoljstvo nam je što smo kao Srednja škola Bartula Kašića Pag, s ostalim izlagačima, uveličali ovogodišnji Dan paške čipke u organizaciji TZ-a Pag, postavivši izložbu u crkvi svetog Jurja.

  
Naime, zbog korona virusa nije bilo moguće održati planirani 11. Međunarodni festival čipke, pa su organizatori, zbog dugogodišnjeg održavanja ove manifestacije i iznimnog značaja paške čipke za naš otok i šire, odlučili obilježiti Dan paške čipke. Uz bogati program, bile su pripremljene i izložbe koje su posjetitelji mogli besplatno posjetiti, a jedna od njih bila je i naša izložba u crkvi svetog Jurja.

   Paralelno s online nastavom i svim školskim obavezama, potrudili smo se radovima generacija čipkarica, crticama iz života Škole, pjesmom i pričama o povijesti njena nastanka, kao i radovima najmlađih nam čipkarica školske zadruge „Slani škoj“, ispričati priču o Čipkarskoj školi, čije ćemo 25. godišnje postojanje obilježiti, nadamo se, u mjesecu rujnu ili listopadu 2020. Do tada, čast nam je što smo doprinijeli i doprinosimo očuvanju i veličanju paške čipke i vrijednih paških čipkarica.

Redakcija RivaOn        
Srednje škole Bartula Kašića Pag
Foto: Matea Maržić          

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.