Prenosimo sa: 

Medicinska škola
dobila 30 milijuna kuna za novu zgradu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

   Zadarskoj Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar odobreno je 30 milijuna kuna iz europskih fondova za uspostavu centra kompetentnosti iz područja zdravstva. Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije školi su odobrena bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva".

   Projekt je prijavljen na natječaj „Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja" u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.". Ukupna vrijednost projekta je 49.066.618,01 HRK, dok je kroz projekt odobren maksimalni bespovratni iznos od 30 milijuna HRK.
   - Ovo je velika stvar za školu ali i cijelu Zadarsku županiju jer se ostvaruju uvjeti za napredak sadašnjih i budućih djelatnika i učenika. Ujedno će se škola približiti svojoj temeljnoj nastavnoj bazi, Općoj bolnici Zadar što pridonosi kvaliteti obrazovnog procesa. Iza projekta stoji cijeli tim ljudi, od osnivača Zadarske županije, preko Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i djelatnika škole, poručio je Davor Vidaković, ravnatelj škole, pojasnivši i kako je temelj za dobivanja status škole regionalnog centra kompetentnosti bio i raniji status Medicinske škole Ante Kuzamnića kao prepoznate i cijenjene obrazovne institucije u zemlji i inozemstvu.

   Zadarskoj srednjoj školi partneri na projektu su Zadarska županija i Medicinska škola u Rijeci. U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar i partnerskoj ustanovi - Medicinskoj školi u Rijeci osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanje i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.
   - Svima koji su sudjelovaliu prijavi ovog projekta čestitam i vjerujem kako će naši učenici zahvaljujući ovom projektu steći najbolja znanja i vještine za njihovo zapošljavanje i profesionalnu karijeru. Zadarska županija vlasnik je zgrade koja će se rekonstruirati i nadograditi za Medicinsku školu i bez ikakvih kalkulacija smo potpisali ugovor o služnosti s Medicinskom školom kako bismo podigli kvalitetu obrazovanja na najviši nivo. Europski projekti iz kojih financiramo infrastrukturu naših škola najbolje je što trenutno možemo pružiti našim mladima, tj. učenicima naših srednjih škola. Medicinska škola će sigurno opravdati sva sredstva koja će biti uložena u njen razvoj, rekao je župan Božidar Longin.

   Odobrenim sredstvima osigurana su sredstva za adaptaciju i dogradnju Medicinske škole na novoj lokaciji, zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koju bi se u cijelosti izmjestila Medicinska škola. Glavni projekt budućeg obrazovnog centra koji su izradili arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, predviđa suvremenu školu visoke funkcionalnosti.

   - Realizacijom ovog projekta Medicinska škola premjestit će se sa sadašnje adrese u ulici dr. Franje Tuđmana u okviru Sveučilišnog kampusa, na lokaciju starog Đačkog doma na Relji. U neposrednoj blizini Opće bolnice Zadar. Osim poboljšanja uvjeta obrazovanja prednost u radu bit će i puno lakša organizacija nastave koja uključuje i učeničku praksu u samoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama koje su smješteno u novoj zgradi Opće bolnice, kaže pročelnik Ivan Šimunić.

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.