Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

„Moja domovina“

 

 

 

 

    Naša domovina, kao i cijeli svijet, nalazi se u vrlo teškom i izazovnom stanju. Znamo kako nas je zadesila pandemija COVID-19 i poprilično promijenila naše živote i svakodnevno funkcioniranje. Zato je donesen niz mjera za zaštitu i pomoć građanima, a kako bi bilo što manje zaraženih ljudi i posljedica zaraze uopće. Prema njihovim naputcima ključno je biti u svojim domovima i bez socijalnih kontakata kako se virus ne bi mogao širiti dalje.

   Tako se i nastava u našim školama i fakultetima održava na „daljinu“, odnosno online. Srednja škola Bartula Kašića Pag, poput drugih škola, dobila je novi izazov s kojim se suočila. Samodisciplinom, trudom i motivacijom sviju, nastava funkcionira uredno i nema većih zaostajanja i poteškoća.
    Nadalje, naši učenici odazvali su se općem pozivu da na svojim prozorima ili balkonima otpjevaju ili odsviraju pjesmu „Moja domovina“, pokazujući da cijene važnost poslova koji obavljaju liječnici, medicinske sestre i tehničari, ljekarnici, policija, vojska, trgovci i svi volonteri koji u ovim trenucima žrtvuju svoje zdravlje za naše dobro.
   Ponosni smo na cijelo osoblje i sve učenike koji su se i sada za vrijeme velike zdravstvene krize pokazali kao odgovorni pojedinci, brinući se za sebe i svoje bližnje. Također, iskazujući ljubav i poštovanje prema svojoj domovini te dajući podršku i solidarnost hrabrim ljudima koji se žrtvuju za sve nas.

Redakcija RivaOn        
Srednja škola Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.