Iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

Umjetnička tango poslastica

 

 

 

   U četvrtak, 23. siječnja 2020. djelatnici, učenici i gosti Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar uživali su u internacionalnoj glazbeno – kulturno -plesnoj - gastronomskoj poslastici.

   Te je večeri u školskom holu održan klavirski koncert argentinskog skladatelja i pijanista maestra Adriana Placentija i mađarske violinistice Katalin Bartha uz projekciju fotografija dubrovačkog fotografa Pava Urbana.
   Adrian Placenti, skladatelj iz Buenos Airesa, inspiriran umjetničkim fotografijama tragično poginulog dubrovačkog fotografa Pava Urbana skladao je glazbenu tango priču posvećenu otvorenim vratima, motivu Urbanaovih fotografija. Tango suita Puertas Abiertas – Otvorena vrata kao i izvedba cijelog niza tradicionalnih tanga popraćeni su plesnim pokretom članova Tango kluba Zadar.
   Za bogatu gastronomsku ponudu inspiriranu Argentinom pobrinuli su se učenici i profesori Hotelijersko- turističke i ugostiteljske škole koji sudjeluju na projektu Cooking Tour@Zadar – Inovativno obrazovanje u ugostiteljstvu.
   Ova večer dugo će biti u srcima svih sudionika, a ujedno je bila lijepa uvertira za glavni koncert Placentijeve europske turneje koji je održan iduće večeri u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.
   Radujemo se što smo imali priliku uživati u nesvakidašnjem događaju i vjerujemo da ćemo imati priliku nešto slično ponoviti.

Redakcija RivaOn              
Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.