Ožanovci na stručnoj praksi
u Labaratoriju za kontrolu kvalitete meda

 

 

   Učenici 3. razreda Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, zanimanja prehrambeni tehničar u okviru predmeta Poduzetništvo u prehrambenoj industriji posjetili Labaratorij za kontrolu kvalitete meda.

   U srijedu, 22. siječnja 2020. profesorica Matilda Sindičić, mag.ing. zajedno sa svojim učenicima iz 3. b razreda, zanimanja prehrambeni tehničar povela obišla je Laboratorij za kontrolu kvalitete meda.
   Pored teoretskog znanja kojeg slušaju u školi učenici su imali priliku upoznati tehnološki proces dobivanja meda kao i kontrolu kvalitete labaratorijskom analizom vode, kiselosti i šećera.
 
   Dr.sc. zoran Zorić upoznao je prisutne učenike sa analitičkom opremom za provođenje kemijskih i fizikalnih ispitivanja meda i pčelinjih proizvoda sukladno Pravilniku o medu uz mogućnost provođenja senzorske i melisopalinološke analize meda što pčelarima pomaže u standardiziranju i podizanju kvalitete meda te njegovu boljem plasmanu na tržište kao kvalitetnog i sigurnog proizvoda.

   Ovaj posjet Labaratoriju za kontrolu kvalitete meda bio je iznimno edukativan jer smo s njim dobili jednu zaokruženu cjelinu teorije i kako to u praksi funkcioniraa.

Redakcija RivaOn           
Poljoprivredne, prehrambene i   
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2020. Sva prava zadržana.