Prenosimo sa stranica Gimnazije Vladimira Nazora

Dodjela priznanja za likovni rad
na natječaju LIDICE 2019.

 

 

 

 

    U četvrtak, 12. prosinca 2019. godine u Hrvatskom školskom muzeju upriličena je svečanost dodjele priznanja i diploma učenicima čiji su radovi bili odabrani za 47. Međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva „Lidice 2019.“ u Češkoj.

  Hrvatski školski muzej  je početkom godine organizirao natječaj za škole i druge odgojno-obrazovne ustanove za sudjelovanje u likovnom natječaju za 47. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti Lidice 2019. u Republici Češkoj. Tema natječaja je bila kemija, a povodom 150 obljetnice Mendeljejeva Periodnog sustava elemenata.
   Od pristiglih 485 likovna rada stručno povjerenstvo odabralo je 55 radova, a među njima i rad
 Petre Bugarije, učenice Gimnazije Vladimira Nazora Zadar.

   Od 254 likovna rada iz Hrvatske iz 57 odgojno–obrazovnih ustanova za izložbu ih je odabrano 25 iz 6 škola među kojima je bio i rad učenice  Petre Bugarije.
   Ovogodišnja izložba je bila posvećena 150. obljetnici Mendeljejeva Periodnog sustava elemenata. Nadahnuće za svoj rad Iz tame u svjetlo Petra je pronašla u podtemi važnost vatre za čovječanstvo.

   Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima obratili su se gospođa Štefka Batinić, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja i Njegova ekscelencija gospodin Vladimir Zavazal, veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj, koji je ujedno čestitao i uručio priznanja učenicima i njihovim mentorima.

     Želimo vas posjetiti da je Hrvatski školski muzej  već otvorio natječaj  za LIDICE 2020, te pozvao dječje vrtiće, škole i druge odgojno-obrazovne ustanove na suradnju i sudjelovanje u likovnom natječaju za 48. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti Lidice 2020. u Republici Češkoj, a na temu KRAJOLIK.
   Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici u dobi od 4 do 16 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogu sudjelovati bez obzira na dob), a više možete pročitati na slijedećoj poveznici.

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.