Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2019./2020.

 

 

 

 

 

   Ministarstvo turizma je objavilo Javni poziv za program promocije zanimanja, na koji prijavila Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji sa Srednjom školom Obrovac. Vrlo smo ponosni što je ministarstvo turizma prepoznalo našu kvalitetu, trud i rad te je naš projekt pod nazivom „Pag na meniju“ odobren. Za isti dodijeljeno nam je 48.746,25 kuna.

   Projekt se temelji na višegodišnjem projektu/manifestaciji „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag. „Pag na meniju“ bi se trebao provoditi u suradnji s turističkim zajednicama Paga, Novalje, Kolana i Povljane, Udruženjima obrtnika Paga i Novalje te jedinicama lokalne samouprave na otoku Pagu.
Posebni cilj projekta je poboljšati nedovoljnu prezentaciju gastro kvalitete otoka u turističkom sektoru i promicati otok Pag kao idealno gastro-turističko odredište. Izradom i provedbom posebnog standarda autohtone otočne gastronomije, poboljšali bismo turističku ponudu otoka Paga kroz proširenje gastronomske ponude otoka te je očuvali od zaborava.
   Namjera projekta „Pag na meniju“ jest utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, male i obiteljske hotele, razne kušaonice i slično, na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi. Ciljana skupina prilikom provedbe projekta su nam učenici Srednje škole
   Bartula Kašića Pag (zanimanje kuhar i konobar) i Srednje škole Obrovac (zanimanje ekonomist) koji bi sudjelovali na projektu i time proširili svoje znanje iz nastavnih predmeta kuharstva, talijanskog i engleskog jezika, marketinga u turizmu i računalstva, te stekli praktična znanja iz fotografije i grafičkog dizajna. Na taj način također bi stekli dodatne vještine i tako pridonijeli ostvarenju trendova razvoja turističkog proizvoda u skladu sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020.
   Ministar turizma Gari Cappelli u svom je pripoćenju istaknuo da se sve dinamičnije tržište turizma temelji na inovativnosti i kreativnosti, stoga je važno da domaći obrazovni sustav pravovaljano odgovori na postavljene izazove, te ističe kako kroz ovakve programe žele motivirati mlade i potaknuti ih na usvajanje novih znanja i vještina, kako bi u svom poslu bili što izvrsniji.

Redakcija RivaOn              
Srednja škola Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.