Dodijeljene nagrade „Volonterska ruka“ povodom Međunarodnog dana volontera

 

 

   Volonterski centar Zadar dodijelio zahvalnice Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, kao i profesorici Bruni Bišćan, a za njihovo iznimno promicanje volonterstva.

   Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca 2019. Volonterski centar Zadar dodjelio je nagrade „Volonterska ruka“ najistaknutijim volonterkama i volonterima, te organizatorima volontiranja koji uključuju volonterke i volontere u rad svojih organizacija povodom Međunarodnog dana volontera. Na taj način Volonterski centar Zadar odao je priznanje svim pojedincima i organizacijama koje su se svojim volonterskim angažmanom istaknule u lokalnoj zajednici i na taj način utjecale na njenu promjenu i dobrobit.
   Manifestacija dodjele nagrada održalna je u Kneževoj palači. Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića zajedno sa prof. Brunom Bišćan istakla se u brojnim volonterskim akcijama putem uključivanja učenika i zaposlenika u volonterske aktivnosti.
   Prof. Bruna Bišćan i njeni učenici sa teškoćama u razvoju (pomoćni pekar i pomoćni cvjećar) u kreativnoj radionici „Terra“ izrađivali su različite magnete, božićne ukrase, raznovrsne male predmete od gline te na taj način poticali važnost humanitarnog rada.
   Volonterski centar Zadar dodijelio im je nagradu „Volonterska ruka“ za važan doprinos u promicanja volonterstva.
   Cilj ovakvog volontiranja bio je razvoj samopoštovanja, stjecanje novih znanja i vještina te nova poznanstva, poticanje razumijevanja za društvene probleme i empatiju sa drugima, razvoj socijalnih vještina. Zaželimo našim učenicima sve više volonterski aktivnosti.

Redakcija RivaOn           
Poljoprivredne, prehrambene i   
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.