Školi primijenjene umjetnosti i dizajna dodijeljena Nagrada Grada Zadra

 

 

 

   U čast Dana Grada Gradsko vijeće Grada Zadra 22. studenoga 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar dodijelilo je NAGRADU GRADA ZADRA Školi primijenjene umjetnosti i dizajna za zapažene uspjehe i postignute rezultate u području odgoja i obrazovanja i doprinosa razvoju izvannastavnih aktivnosti.

   Nagradu su uručili gdin Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra i gdin. Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, a nagradu u ime cijele škole primila je ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna gdja Marjana Bakmaz.
   Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna zbog specifičnosti svojih zanimanja i odjela (Grafički dizajn, Slikarski dizajn, Aranžersko –scenografski dizajn, Fotografski dizajn, Dizajn odjeće i Dizajn tekstila) odlikuje se brojnim događanjima i postignutim uspjesima u odgojno obrazovnom radu organizirajući, provodeći i potičući razne nastavne i vannastavne aktivnosti i projekte na području obrazovanja, kulture, zaštite čovjekovog okoliša, humanitarnog rada i drugih aktivnosti usmjerenih na promicanje učeničkih kompetencija potrebnih za cjeloživotno učenje i uključivanje učenika u društveni život poslije škole te promičući interes za kulturnu baštinu našeg grada. Sve to uspješno ostvaruje i kroz uspješnu i kvalitetnu suradnju sa svim javnim institucijama u gradu.
   Škola je višegodišnji organizator događanja kao što su Art dizajn i LIK, a ujedno je postigla značajne rezultate i nagrade u organizaciji drugih institucija (brojne nagrade na foto natječajima, državnim natjecanjima - LIK, Dani odjeće…).
   Također moramo istaknuti i uspjeh nastavnica, a to je nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2018./2019 koju su 5. listopada 2019. dobile dvije nastavnice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna: Lea Ljuba Kocijan i Bojana Vukojević.
   Škola primijenjene umjetnosti i dizajna zahvaljuje Gradu Zadru na ovoj nagradi te priznanju i prepoznavanju njihovog dugogodišnjeg rada i stvaralaštva.

Redakcija RivaOn              
Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.