UTK Faust Vrančić upriličila radionicu raketnog modelarstva na Zimskoj školi tehničke kulture u Vrani.

Tri najbolje rakete osvijetlile vransko nebo

 

 


 

Simila:
Marina Župan 
 

 

   U Maškovića hanu u Vrani održana je Treća zimska škola tehničke kulture za najuspješnije učenike iz područja prirodoslovnih i matematičkih predmeta osnovnih škola Zadarske županije, a među udrugama koje su svojim radionicama obogatile program ovogodišnje Zimske škole bila je i UTK Faust Vrančić iz Obrovca.

   Mladi Obrovčani u Vrani su se predstavili ispaljivanjem velikog modela rakete na motorni pogon, a potom su za sudionike Zimske škole organizirali malu radionicu izrade raketnih modela. Radionicu je predvodio prof. Mate Biloglav uz pomoć prof. Marka Dobrića i demonstratorica Marine Župan i Marte Bašić, članica Udruge i učenica Srednje škole Obrovac.
   Inače, radionica je osmišljena kao malo natjecanje kako bi se što više povećao interes učenika, što se pokazalo dobitnom strategijom. Rezultat je, naime, bio nekoliko lijepih raketa, od kojih su tri najbolje bile i lansirane.
   UTK Faust Vrančić na Zimskoj školi tehničke kulture sudjelovala je s ciljem poticanja ljubavi prema raketnom modelarstvu među osnovcima Zadarske županije, a u tomu su, kako ističu iz Udruge, po svemu sudeći i uspjeli. Naime, većina školaraca je nakon radionice raketnog modelarstva iskazala želju za učlanjenjem u jednu od mnogobrojnih tehničkih udruga naše županije.

Zimska škola razvija kreativnost, motoriku i kritičko razmišljanje
   Zimsku školu tehničke kulture Zadar organizirala je Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra u suradnji sa Zadarskom županijom i Javnom ustanovom Agencija Han-Vrana. Zimska škola tehničke kulture je jedinstvena škola jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture te tako razvija kreativnost, motoriku i kritičko razmišljanje.

Marta Bašić        
Redakcija RivaOn   
Srednje škole Obrovac

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.