Brojne aktivnosti u
Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi

 

   Rujan i listopad ove godine obilovali su različitim događanjima i aktivnostima u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi:

   Najprije je obilježen Europski tjedan sporta. Maturanti škole, 25. rujna, odigrali su odbojkašku utakmicu u mješovitom sastavu ekipa – ekonomisti protiv ostalih. Pridružili su se i svi predmetni profesori, a pobjedu su slavili ekonomisti.

   S obzirom da je Škola ambasador Europskog parlamenta, sutradan, točnije 26. rujna obilježen je Dan europskih jezika kojim se promovira jezična raznolikost. Europska komisija potiče višejezičnost i zauzima se za to da svaki državljanin EU-a pored materinskog zna barem još dva strana jezika. Moto ove manifestacije bio je Quot linguas calles, tot homines vales. = Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Naši učenici naučili su pozdraviti, reći hvala i volim te na 28 jezika članica EU- a, rješavali su kvizove na temu Europski dan jezika, a članovi Stručnog vijeća stranih jezika organizirali su prigodne domjenke kojima se proslava uveličala.

   30. rujna u školskoj knjižnici održana je Književna večer za knjigoljupce i one koji će to tek postati. Bila je to prva, vrlo posjećena i uspješna književna večer od niza planiranih. U neformalnom druženju profesorica engleskog jezika predstavila je knjigu Doručak kod Tiffaniya američkog pisca Trumana Capotea, a učenica trećeg razreda zbirku priča Argentinca Jorgea Bucayja Ispričat ću ti priču. Ovakvim jednomjesečnim druženjem poticati ćemo i dalje razvijanje čitalačkih navika naših učenika.

   Listopad nam je donio otvorenje izložbe Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske.

   2. listopada Zadarska županija i Državni arhiv u Zadru omogućili su postavljanje edukativne izložbe prigodom obilježavanja 28. godišnjice obrane grada Zadra. Na otvorenju učenicima i profesorima , prvi zapovjednik brigade Marko Čulina, približio je ratni put brigade navodeći ratne akcije kronološkim redom: obrana grada Zadra, oslobađanje brda Križ, akcija Maslenica i operacija Oluja.

   11. listopada učenici naše škole posjetili su Hrvatski sabor. Uz pratnju stručne voditeljice upoznali su se s radom ovog najvišeg predstavničkog tijela građana. Pratili su plenarnu sjednicu i susreli se s nekolicinom saborskih zastupnika kojima su postavljali pitanja. Na taj način realizirana je jedna od aktivnosti kurikuluma građanskog odgoja koja učenicima omogućuje bolje razumijevanje društveno-političke zbilje.
Sve što su naši učenici kroz rujan i prvi dio listopada doživjeli i u čemu su sudjelovali učinilo je da učenje bude zanimljivo i dinamično. Veselimo se idućim aktivnostima.

Redakcija RivaOn              
Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.