Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

Učenička zadruga „Slani škoj“
na „Fešti od sira“

 

 

 

 

 

   Općina Kolan i Turistička zajednica Općine i ove su godine organizirale Feštu od sira, koja se održala 31. kolovoza i 1. rujna.
   Fešta od sira kruna je ovoljetnih fešti, a ujedno i najveća manifestacija na otoku Pagu. Riječ je o gastro spektaklu posvećenom svjetski poznatom Paškom siru koji je ove godine, jedini u Hrvatskoj, dobio certifikat oznake izvornosti.
   Bogat izložbeni program sira i ostalih vrhunskih delicija naših izlagača započeo je u petak u 19h, dok su sljedećeg dana pripremljene stručne tribine, dječja radionica i edukativna tura kroz Kolanjsko polje. Uz registrirane proizvođače Paškog sira izlagali su i ostali proizvođači otočnih i županijskih delicija, suvenira i ostalih proizvoda, a među njima se pronašao i štand naše Učeničke zadruge „Slani škoj“, koja je ove godine osvojila prvo mjesto na Međužupanijskom natjecanju učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola.


   Na dane fešte imali smo priliku posjetiti sve sirane i OPG-ove, te vidjeti kako se radi i čuva naša svjetski poznata gastro delicija. Za još bolji doživljaj, svi ugostiteljski objekti pripremili su posebne prigodne jelovnike. Pjesmom nas je zabavljala zadarska grupa „Vista“, a sve je završilo velikim vatrometom.
   Bio je to nezaboravan događaj za počastiti svoje nepce, rasplesati tijelo i uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Redakcija RivaOn        
Srednje škole Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.