KONCERT KARAMAZOVA I
SYNERGIE 4

 

 

 

 

 

   Prije dvije godine, na 57. Glazbenim večerima u sv. Donatu, ansambl Synergia 6 priredio nam je izuzetno dojmljiv koncert, kojega se zadarska publika još sjeća. Ove nam godine dolaze u obliku Synergia 4.
   Tako će u četvrtak, 8. kolovoza 2019., u crkvi sv. Donata, s početkom u 21 sat nastupiti Edin Karamazov – miljenik zadarske publike, jedan od najpoznatijih lutnjista današnjice, građanin svijeta rodom iz Zenice. Globalnu pozornost privukao je albumom “Songs From the Labyrinth” koji je snimio sa Stingom i koji je postao najprodavaniji album klasične glazbe ikad! Naravno, on se uvijek rado vraća gitari, svom prvom instrumentu.

   Klaviristica Vesna Podrug Kossjanenko rođena je u Splitu. Studirala je i magistrirala klavir na Visokoj glazbenoj školi u Beču, gdje je također završila i studij komorne glazbe te pedagoški studij. Za vrijeme bečkih godina radila je kao stalna korepetitorica u Bečkoj državnoj operi, kao pedagoška suradnica na Univerzitetu za glazbu i scensku umjetnost, nastupala Orkestrom bečke državne opere… Od 2007. djeluje u Splitu gdje je prodekanica Glazbenog odjela na Umjetničkoj akademiji.
   Stalnu jezgru projekta čini puhački dvojac: fagotist Žarko Perišić, rodom iz Splita, po završetku studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nastavlja usavršavanje u Salzburgu, na Visokoj školi za glazbu Mozarteum. Surađuje s brojnim orkestrima te komornim ansamblima diljem Europe i svijeta na mjestu solo fagotista (Izraelski radio orkestar, Izraelski komorni orkestar, Simfonijski orkestar Tel Aviva, Jeruzalemski simfonijski orkestar, Salzburška komorna filharmonija i dr.). Od 1997. godine predaje fagot na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, surađuje s Vojvođanskim simfoničarima kao solo–fagotist, osniva duhački kvintet te održava brojne solističke i komorne koncerte. Od 2004. godine predaje fagot na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i djeluje kao solo fagotist Simfonijskog orkestra HRT-a.
   Milan Milošević je srpsko-kanadski klarinetist. Djeluje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik te radi profesor na kanadskom Vancouver Collegeu. Dobitnik je doktorske istraživačke stipendije, nagrade za akademski rad na Sveučilištu Britanske Kolumbije, kao i državnu nagradu za doktorske studije, dodjeljenu od agencije za umjetnost vlade Britanske Kolumbije za 2013-2014. Čest je kao gostujući predavač. Član je Američkog udruženja glazbenika i Međunarodnog udruženja klarinetista. Bio je član Beogradske filharmonije od 1990. do 1999. godine i umjetnički direktor puhača Beogradske filharmonije. Trenutno je na poziciji glazbenog ravnatelja Vancouver Collegea.

   Cijena ulaznice je 80 kuna, a prodaja ulaznica je na Info-pultu Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, svakog radnog dana: 11 - 13 i 19 - 21 h; subotom: 11 - 13 h; nedjeljom: samo na mjestu održavanja koncerta. Ispred koncertnog prostora: sat vremena prije održavanja koncerta. Internetska prodaja: www.ulaznice.hr  
   Popusti od 40 kuna za sve koncerte: prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu, umirovljenici, studenti, ratni invalidi, 20 kuna za sve koncerte: studenti Muzičke akademije, učenici glazbenih škola.
   Preuzimanje karata s popustom moguće je ostvariti samo u pretprodaji (na info-pultu Kneževe palače).
   Ulaznice kupljene na mjestu održavanja koncerta bit će skuplje za 10 kuna od ulaznica kupljenih u pretprodaji na info-pultu Kneževe palače.

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.