ZADARSKA PRIČA 3

 

   U okviru Zadarskog međunarodnog ljetnog glazbenog festivala, 59. Glazbenih večeri u Sv. Donatu, u nedjelju, 28. srpnja 2019. u crkvi sv. Donata, s početkom u 21,00 sati, održat će se koncert „Zadarska priča 3“.
  Ovu priču „ispričati" će: Marco Graziani, violina; Branimir Pustički, violončelo; Lucija Brnadić, viola; Mia Miljković Đuzel, klavir i Lovre Lučić, klarinet.
   Na repertoaru će se naći djela A. Hačaturjana, G. Mahlera i G. Fauréa.

   Zadar priča brojne glazbene priče. To neupitno dokazuje svaka generacija koja iznjedri nove izvrsne glazbenike.
   Postojana tradicija glazbenih i kulturnih institucija poput Zadarskog komornog orkestra, Koncertnog ureda Zadar, Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, Glazbenih večeri u Sv. Donatu - znače odgajanje svake nove generacije uz glazbu. Znači nove učenike glazbenih škola, nove studente glazbenih akademija, nove profesionalne glazbenike koji će se vezati uz svoj grad koji im je dao temelj za profesionalizaciju umjetnosti.
   U profesionalnim hrvatskim, ali i svjetskim orkestrima ističu se zadarski glazbenici koji nakon završnih koncertnih sezona ne propuštaju poziv na koncert u svojem Zadru.

   Violistica Lucija Brnadić, članica Zagrebačke filharmonije, koja je djelovala i u jednom od najboljih orkestara svijeta, Simfonijskom orkestru São Paula (Brazil), Lovre Lučić, klarinetist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i ostali sjajni glazbenici koji će uz njih nastupiti u crkvi sv. Donata, dio su upravo takve zadarske glazbene priče.

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.