Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar i
Park prirode Vransko jezero predstavljaju izložbu:

„Magična močvara“

 

 

 

 

 

 

   „Magična močvara“ za nas je vrlo posebna izložba. Glavni motiv, inspiracija, kao i najvažniji umjetnik te izložbe jest PRIRODA.
   „Magična močvara“ započela je svoj život prošle godine, kao inicijativa entuzijasta Javne ustanove Park prirode Vransko jezero u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, sa željom da se kroz umjetnost prikaže bogatstvo raznolikosti prirodnog svijeta Parka.
   Zahvaljujući velikom prijateljstvu između Parka i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, suradnja se nastavlja i ove godine te ima tendenciju postati tradicionalno obilježavanje prirode i njene bioraznolikosti.
   Izložba se otvara u četvrtak, 06. lipnja 2019., u 12,00 sati, u crkvi sv. Dominika

   Tijekom pripremanja materijala za izložbu, učenici su sa svojim nastavnicima sudjelovali na predavanjima o samom Parku prirode, vršili terensku nastavu i pripremanje terena za umjetničke instalacije te naposljetku završavali radove, kako u učionicama, tako i u samom Parku, odnosno lučici Prosika.
U nastojanju da svake godine izložba bude predstavljena u novom ruhu, ove smo godine odlučili da okosnica izložbe bude umjetnički oblik Land art koji na najbolji način povezuje prirodu i umjetnost kao neraskidivu formu. Land art je umjetnost koja nastaje u prirodi i od prirode ljudskim djelovanjem. Ostaje u prirodi kao njen sastavni dio te konačno nestaje. Učenici su sa svojim nastavnicama u lučici Prosika napravili dvanaest Land art instalacija koje su na izložbi predstavljene kroz medij fotografije, zajedno s ostalim likovnim radovima koji su na razne načine hommage Vranskom jezeru i njegovom biljnom i životinjskom svijetu.
   Nema ljepše nastave od one koja se održava u prirodi. Sretni smo što smo djelići mozaika prirode kao najvećeg umjetničkog djela.
   Radovi i postav izložbe: Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i nastavnice Ana Debelić, Bojana Vukojević, Irena Baković Marušić, Martina Beneta i Lea Ljuba Kocijan. Fotografije su pripremili Maja Bjelić (Vransko jezero) i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, dok je Ana Debelić organizator izložbe, ali i pripreme fotografija.
Plakat, pozivnica i tekst izradila je Bojana Vukojević.

Redakicja RivaOn              
Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.