Poziv za sudjelovanje na
Millenium stih - poetski maraton
„Riječi iznad svega"

 

 

 

   Nakon velikog uspjeha 1. i 2. Millenium stiha - poetskog maratona „Riječi iznad svega" Zadar, održanih 2017. i 2018. u crkvi sv. Donata, ove godine pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Turistike zajednice grada Zadra, po treći put organiziramo poetski maraton.
   Stoga pozvamo sve mentore i učenike osnovnih i srednjih škola Zadarske županije da pošalju svoje pjesme za poetsku manifestaciju Millenium stih-poetski maraton – „Na njima riječ ostaje“, koja će se održati 27. rujna 2019. u crkvi sv. Donata u samoj povijesnoj jezgri grada.

   Pjesme mogu biti napisane na standardnom jeziku kao i na dijalektu. Sve pjesme trebaju biti lektorirane. Tema je slobodna.

   Napominjemo da je zbog formata zbirke (A5) koja će kao svjedočanstvo događaja biti, kao i prethodnih godina, tiskana nakon manifestacije, pjesma sa naslovom može imati 26 redaka zajedno s proredima između naslova i strofa, ako je pisana u strofama.

1. redak: IME I PREZIME učenika, ŠKOLA
2. redak: prazan
3. redak: NASLOV pjesme
4. redak: prazan
5.- 24. retka: tekst pjesme
25. redak: prazan
26. redak: IME I PREZIME mentora

Duljina stiha:
   U jednom retku (stihu) može biti maksimalno 50 znakova zajedno s razmacima.

   U zajedničku zbirku kao pisano svjedočanstvo manifestacije ulaze samo one pjesme autora koje će biti pročitane na manifestaciji u Sv. Donatu 27. rujna 2019. Svi učenici kojima pjesma bude objavljena u zbirci imaju pravo na besplatan primjerak. Još jedan besplatan primjerak ide za školsku knjižnicu škole iz koje učenik dolazi.
   Svim učenicima i mentorima u završnom dijelu manifestacije bit će uručene zahvalnice.

   Natječaj je otvoren od 15. travnja do 31. svibnja 2019.  do 24:00 sata.

   Radove je potrebno dostaviti u Word 97-2003/ Times New Roman/12 na adresu:
milleniumstih-poetskimaraton1@net.hr

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.