Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

Pažani proslavili Dana grada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Povodom Dana grada i Dana utemeljenja grada Paga, u petak 17. svibnja 2019., održana je proslava i obilježen Dan grada Paga.

   Program obilježavanja započeo je u 9 sati polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Pagu nakon kojeg se je održala misa u zbornoj crkvi Marijinog uznesenja. Na glavnom gradskom trgu u 10:30 sati nastupila je Gradska glazba, dječji zbor „Vijolice" i zbor dječjeg vrtića „Paški mališani". Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Paga započela je u 11 sati u Kneževom dvoru u Pagu na kojoj su se dodijelile godišnje nagrade i zahvalnice. Našoj školi uručena je godišnja nagrada grada Paga iz područja odgoja i prosvjete.
  „Iznimno smo ponosni što su naš rad i doprinos prepoznati i cijenjeni u zajednici u kojoj djelujemo. Iza naše je škole više od pedeset godina rada u, ponekad divnim a ponekad teškim, otočnim uvjetima. Ovakva priznanja daju vjetar u naša jedra!“, kazala je ravnateljica Marija Pećirko, prof.
   U podne je na glavnom gradskom trgu započeo domjenak za sve građane uz gastro prezentaciju autohtonih jela s našeg otoka pod nazivom „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku" u organizaciji Srednje škole Bartula Kašića i Turističke zajednice grada Paga. Naši srednjoškolci ugostiteljskog usmjerenja, zajedno sa svojim stručnim nastavnicima Brankom Tičićem i Teom Bukšom, prezentirali su mnoštvo autohtonih jela u kojima su uživali naši gosti i pokazali svu raskoš i bogatstvo paške gastronomije. Uslijedilo je rezanje rođendanske torte uz nastup klape Sol iz Paga, a u kasnim popodnevnim satima održano je otkrivanje spomen ploče književnici Tatjani Arambašin u organizaciji Grada Paga i Ogranka Matice hrvatske Pag, čime je označen kraj programa.

Redakcija RivaOn        
Srednje škole Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.