Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

Učenička zadruga „Slani škoj“
osvojila prvo mjesto

 

 

 

 

   Zadarska i Šibensko-kninska županija i ove su godine udružile snage i organizirale natjecanje 20 učeničkih zadruga srednjih i osnovnih škola.
   Maslinovo ulje, masti i kreme od dalmatinskih biljaka, keramičke zdjelice i suveniri, marame i nakit izrađeni od raznih materijala, paška čipka, razne slastice sa začinskim biljem i još mnogo toga, prezentirano je u četvrtak 16. svibnja, u sklopu Županijske smotre učeničkih zadruga. Domaćin natjecanja učeničkih smotri ove je godine bila Osnovna škola Rogoznica.

   Smotrama i zadrugama nastoji se kod djece potaknuti i razvijati duh poduzetništva na način da sama osmišljavaju svaki proizvod, njegovu deklaraciju, dizajn i pakiranje te sudjeluju u prodaji artikala. Od brojnih prezentiranih radova, pozornost su odnijele upravo učenice naše škole koje su šivale pašku čipku, kako bi okupljenima pokazale kako se izrađuje jedan od najvrjednijih paških autohtonih suvenira, čime su doprinijele pobjedi svoje zadruge.

   Zadruge koje su osvojile prva tri mjesta odlaze na Državnu smotru učeničkih zadruga RH koja će se održati u Vinkovcima početkom listopada ove godine.

   Nimalo lakom odlukom, povjerenstvo je odlučilo na Državnu smotru poslati čak pet zadruga, na način da su prvo mjesto podijelile UZ „Slani škoj“ iz Srednje škole Bartula Kašića i UZ „Đardin“ iz Osnovne škole Sv. Filip i Jakov. Drugo mjesto iz Zadarske županije podijelile su UZ „Điran“ iz Osnovne škole Šime Budinića i UZ „Maraška“ iz Osnovne škole Bartula Kašića, dok je treće mjesto pripalo UZ „Vidrine ruke“ iz Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića.

   Još jednom čestitke našim djevojkama iz UZ „Slani škoj“ i sretno u Vinkovcima!

Redakcija RivaOn        
Srednje škole Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.