Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

RUN & TASTE ISLAND PAG

 

 

 

   Učenici Srednje škole Bartula Kašića Pag, u subotu 4. svibnja 2019., sudjelovali su na utrci humanitarnog karaktera RUN & TASTE ISLAND PAG, u organizaciji Run Croatia, Turističke zajednice grada Paga te udruga Kissa i Plava krila.

   Povod i cilj utrke je osvješćivanje javnosti o plućnoj hipertenziji, vrlo rijetkoj i teškoj bolesti plućne cirkulacije, koja pogađa ljude neovisno o dobi i spolu, a lijek za potpuno izlječenje do danas nije pronađen. Postoje jedino terapije koje oboljelima olakšavaju život. „Ono što želimo u tome naglasiti je činjenica da se bolest teško otkriva, i da ponekad pacijenti obiđu i po nekoliko liječnika i par godina vremena zna proći dok saznaju pravu dijagnozu. Za što uspješnije liječenje vrlo je bitno što ranije krenuti s terapijama i zato trčimo povodom #worldphday koji pada na dan nakon utrke. Logo na službenim majicama utrke glasi „Get breathless for PH”, jer želimo da trkači koji se natječu u njima ostanu bez daha, onako kako mi ostajemo prilikom obavljanja osnovnih životnih obaveza, pa i u stanju mirovanja“, poručili su organizatori.

   Još jedna od posebnosti ove utrke je ljepota trase koja vodi uz more i kroz povijesni dio grada Paga. Na okrjepnoj stanici kao i na After Run partiju u predivnom ambijentu Kneževa dvora, dijelili su se Paški zalogajčići” s autohtonim okusima otoka Paga.

Hvala vam što ste sudjelovali!

 

Redakcija RivaOn        
Srednja škola Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.