Mladi talentirani glazbenici
okupili se u Pagu


 


 


 


 


 

 

   U sklopu programa Županijski dani 2019. godine, u Pagu je 4. travnja, već tradicionalno održana 5. Smotra glazbenih aktivnosti učenika srednjih škola Zadarske županije. Na smotri je sudjelovalo devet srednjih škola iz Zadra i Paga, koje su se predstavile raznovrsnim i zanimljivim glazbenim izričajem.

   Smotru su otvorili domaćini, Srednja škola Bartula Kašića Pag, pod vodstvom maestra Ivana Žana, a izveli su pjesmu Zrinka Tutića i Rajka Dujmića: Moja domovina. Uz našu školu, Glazbena škola Blagoje Bersa Zadar, kao organizatori Smotre na pozornicu izlaze s djevojačkim zborom koji izvodi pjesmu Mamma mia kultnog sastava Abba, vođeni profesoricom Nadom Smoljan. Mješoviti zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II., u vodstvu profesora Grge Ivkovića, oduševio nas je pjesmom Vinca Clarka: Only you. Pjesmom su nas dalje vodili Marija Pehar i Antonio Ivčić, učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića, koji su izveli pjesmu Shallow autora Lady Gage i Bradleya Coopera. Za nastup ih je pripremala profesorica Tanja Serdarević. Zbor Gimnazije Vladimira Nazora njeguje višeglasno pjevanje skladbi različitih stilova, a s voditeljicom Ivom Mustać Klarić predstavili su se pjesmom Rusulica, Žana Jakopača i Joška Čalete. U sjećanje na trojicu velikana dalmatinske glazbe: Jakšu Fiamenga (autor stihova), Zdenka Runjića (autor glazbe) i Olivera Dragojevića koji je pjesmu prvi puta predstavio publici, zbor Gimnazije Jurja Barakovića izveo je pjesmu Moje prvo pijanstvo, vođen profesoricom Blanšom Miletić Miodrag. Vokalni sastav Prirodoslovno-grafičke škole, koji u ovom sastavu po prvi puta nastupa izvan matične škole s novom voditeljicom Ivom Mustać Klarić, izveo je pjesmu Marina Miše Limića u obradi Ivčevića: Ima jedan svijet. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna predstavila se dvama mladim glazbenicima, Martom Vlakić i Mateom Horvatom, koji su izveli pjesmu Parnog valjka: Dođi. Pripremao ih je profesor Žan Morović. Smotru je zatvorio mješoviti zbor Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, vođen Antom Gospićem. Izveli su pjesmu Leonarda Cohena: Hallelujah, jednu od najpopularnijih pjesama današnjice.
   Svi uzvanici i gosti, posjetitelji i ljubitelji glazbe, pljeskom su ispratili sve sudionike i voditelje kojima je profesorica Marija Pećirko, ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića Pag, uručila zahvalnice. Naše druženje nastavljeno je u prostorijama Kneževa dvora gdje su učenici ugostiteljskog usmjerenja naše škole sa svojim profesorima mentorima, Brankom Tičićem i Teom Bukšom, pripremili domjenak. Nadamo se da će nas Smotra glazbenih aktivnosti učenika srednjih škola Zadarske županije okupiti i sljedeće godine u još brojnijem sastavu i dobrom raspoloženju.

Redakcija RivaOn         
Srednje škole Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.