Gitaristički virtuozi u Kneževoj palači

Četiri gitaristička virtuoza
u Kneževoj palači

 

 

 

 

 

   U srijedu, 23. siječnja 2019. u Koncertnoj dvorani braće Bersa – Kneževa palača s početkom u 20 sati održat će se koncert kvarteta gitara: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić! Na programu „Guitarra appassionata“ nalaze se djela G. Ph. Telemanna, A. Vivaldija, A. Piazzolla, P. Petita, L. Boccherinia, I. Padoveca, A. Dvořaka, G. Gershwina.

   Četiri virtuoza predočit će nam svu ljepotu instrumenta pronađenog otprilike 3500 g. pr. Kr. u Egiptu, odakle su ga trgovci i moreplovci donijeli i na ovu, našu stranu Mediterana. Dvojica od njih su prave gitarističke zvijezde: Zorana Dukića je karijera poslije rodnog Zagreba odvela u Köln, Amsterdam, Haag - da bi na kraju uspio postati čovjek koji je Eskimima prodao led - to jest, podučavao gitaru na konzervatoriju u kolijevci gitare, u Barceloni.
  Potvrda je to značaja Zagrebačke gitarističke škole koja je odaslala mnoga gitaristička imena po svijetu, ali i privukla mlade talente iz drugih zemalja koji su Zagreb odabrali za mjesto učenja. Jedan od njih je i Petrit Çeku, rodom iz Prizrena na Kosovu, virtuoz pomalo starinskog, romantičarskog kova, kojeg publika naprosto obožava. U Zadar nam stiže s europske turneji Night of the Proms 2018, gdje su glavne zvijezde Bryan Ferry, Seal i Suzanne Vega. U Zadru će Dukić i Ceku nastupiti sa svojim kvartetom, koji osim njih dvojice čine Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, uspješni domaći gitaristi srednje generacije.

   Cijene ulaznicasu 50 i 60 kuna, a mogu se kupiti od ponedjeljka, 21. siječnja 2019. na Info pult Kneževe palače, radnim danima od 11 do 13 sati i 18 do 20 sati, dok subotom od 11 do 13 sati. Nedjeljom Info pult ne radi..

   

© Copyright RivaOn 2019. Sva prava zadržana.