Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića posjetili Dom za odgoj djece i mladeži

Ožanovci prigodnim darovima
uljepšali Božić
štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži
 

 

 

 

 

 

 

 

   U četvrtak, 20. prosinca 2018. učenici prvih i drugih razreda zanimanja veterinarski tehničar, zajedno sa pedagoginjom Marinom Macan, prof. posjetili su Dom za odgoj djece i mladeži Zadar. Uz malo dobro volje i velikog angažmana naših pekara učenici su uspjeli obradovati potrebitu djecu.

   Skupina učenika darovala je štićenicima prigodne slastice, kolače. Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Zadar Ljiljana Šarić, prof. ih je srdačno primila te upoznala sa radom Doma za odgoj. Objasnila im je razloge zbog kojih su djeca odvojena od obitelji i smještena u Dom te zašto pojedina djeca školske dobi (osnovna i srednja škola) dolaze u Dom na poludnevni tretman. Također im je ukazala na važnost kvalitetno provođenog slobodnog vremena i usvajanja zdravih stilova života lišenih svih oblika ovisnosti.
   Nakon toga su u pratnji odgajateljice Nikoline Žunić, prof. obišli prostorije Doma u kojima se odvijaju razne kreativne likovne, kiparske, dramske radionice kao i prostorije za sportske aktivnosti (stolni tenis, bagminton, sprave za vježbanje). Odgajateljica Nikolina im je istakla kako oni imaju jako puno donatora koji im pomažu opremiti Dom (namještaj, tehnika, hrana, odjeća) tako da se „domskoj djeci“ stvori obiteljski ugođaj u kojem djeca ne oskudijevaju u potrebitim stvarima za rast i razvoj.
   Grupa učenika je ostala ugodno iznenađena sa cjelokupnom organizacijom doma, njihovim štićenicima, humanim i stručnim osobljem te funkcionalnim i lijepo ukrašenim prostorom u ove Adventske dane.
   Na ovaj su način naši učenici još jednom pokazali nesebičnost, suosjećanje i veliko srce prema onima kojima ti skromni darovi mnogo znače. Želja im je da ovakvi posjeti uđu u tradiciju.

Redakcija RivaOn              
Poljoprivredne, prehrambene i    
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.