Iz Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić:

Poziv za sudjelovanje u projektu izrade slikovnice ili stripa o Europskoj uniji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Znanje je jedina vrijednost koju nam nitko ne može oduzeti i s toga je Ivana Maletić, zastupnica u Europskom parlamentu, odlučila raspisati natječaj kojim želim omogućiti svim mladima da pokažu svoju iznimnu maštu, kreativnost i veliko znanje kroz projekt izrade slikovnice ili stripa o Europskoj uniji. Na natječaj se mogu prijaviti svi mladi u dobi od 15 do 29 godina.
   Natječaj se odvija kroz dvije kategorije: Izradu slikovnice “Upoznajmo zajedno Europsku uniju” i izradu stripa “Upoznajmo zajedno Europsku uniju”.

   Prijavitelj može biti (ne)formalna grupa mladih s najviše 7 pojedinaca (na primjer timovi škola ambasadora Europskog parlamenta, timovi ostalih srednjih škola, udruge mladih, savjeti mladih, studentske udruge).
   Svaki prijavitelj može poslati maksimalno jednu prijavu po kategoriji. Ako prijavitelj pošalje više prijava, povjerenstvo za ocjenjivanje prijava uzet će u obzir prvu pristiglu prijavu prijavitelja na natječaj. Može se prijaviti više različitih prijavitelja iz iste škole, udruge ili druge institucije. Svaka neformalna grupa mladih određuje naziv grupe pod kojim se prijavljuje na natječaj.

   Sadržaj slikovnica ili stripa nije ograničen, samo je važno osmisliti koncept kroz koji se na jednostavan način predstavljaju specifičnosti Europske unije svim uzrastima.
   Minimalni uvjete su da je najveći dopušteni format slikovnice/stripa je A4, da slikovnica/strip može sadržavati maksimalno 20 stranica, te da slikovnica ili strip nije prethodno nigdje objavljen.
   Sve prijavljene projekte ocijenit će stručnjaci na području slikovnice/stripa, povijesti EU-a te komunikacija i edukacija, a prijavljeni projekti koji ne zadovoljavaju minimalne uvjete, kao i projekti čiji prijavitelji nisu prihvatljivi s obzirom na uvjete natječaja neće se razmatrati.
   Pri ocjeni kvalitete slikovnice/stripa pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Ocjenjivat će se obuhvat i različitost sadržaja, činjenice, istaknute zanimljivosti te poticanje na učenje o Europskoj uniji.

   Predstavnici pobjedničkih projekata u obje kategorije biti će nagrađeni dvodnevnom posjetom Europskom parlamentu u Bruxellesu.

   Natječaj započinje dana 3. prosinca 2018. godine, a završava dana 28. siječnja 2019. godine, a projektni prijedlozi zaprimat će se zaključno do 28. siječnja 2019. godine u 18:00 sati.

   Prijave se zaprimaju isključivo na popunjenom obrascu koji se nalazi na poveznici: goo.gl/MNpNoK
   Uz popunjeni aplikacijski obrazac prijavitelji trebaju poslati prijedlog slikovnice u PDF formatu i koncept interaktivne igre na e-mail: ivana.maletic-office@europarl.europa.eu.
   Odabrani tim stručnjaka će do 18. veljače 2019. godine razmotriti sve pristigle prijave te će najkasnije do 25. veljače 2019. godine Ured zastupnice Maletić na www.ivana-maletic.com objaviti rezultate natječaja i posebno obavijestiti sve sudionike o rezultatima.

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.