Klasičari na Interliberu

41. Međunarodni sajam knjiga i učila
INTRLIBER 2018.

 

 

   U subotu, 17. studenoga 2018. pedesetak klasičara uputilo se tog jutra za Zagreb na već tradicionalni sajam knjiga Interliber koji se svake godine održava na Zagrebačkom velesajmu.


   Interliber je međunarodni sajam knjiga i učila, koji okuplja svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu promovirajući knjigu, znanje i znanost.

   Interliber se održavao od 13. - 18. studenoga 2018. te po svom značenju nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve veći međunarodni značaj. Svi značajniji domaći nakladnici predstavljaju bogat program svojih novih izdanja, isto tako i najbolje naslove domaće i svjetske književnosti, dokazujući time kako nakladništvo u Hrvatskoj zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.

   Ove je godine bilo više od 300 izlagača, a predstavljeni su najnoviji svjetski bestseleri uz gostovanje književnih spisateljskih zvijezda. Organizirana su druženja i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi pa sve do stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara.

   Interliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama. Ove godine na Interliberu se održavao i World Education Fair – Sajam svjetskog obrazovanja u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

   Procjenjuje se da je sajam posjetilo oko 130 000 zaljubljenika u knjigu, a među njima su i učenici naše škole. Najviše su nas zanimali naslovi knjiga poznate svjetske književnosti po kojima su snimljeni brojni filmovi te literatura vezana za školu.

   Na Interliberu smo proveli dovoljno vremena da svatko od nas, po svom odabiru i želji, razgleda i kupi neku knjigu.


 
   Nakon Interlibera uputili smo se na Trg bana Josipa Jelačića u razgledavanje Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nazivaju ju katedralom naših velikana – Alojzija Stepinca, Franje Šepera, Franje Kuharića, Zrinskih i Frankopana čija se tijela ujedno i čuvaju u katedrali.

 

Redakcija RivaOn               
Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.