Komorne vibracije u Koncertnoj dvorani braće Bersa!

Tradicionalni koncert
profesora Glazbene škole Blagoje Bersa

 

 

   U ponedjeljak, 26. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa – Kneževa palača s početkom u 20 sati održat će se koncert Zadarskog komornog orkestra pod nazivom Komorne vibracije!

   Violinisti Marco Graziani i Ivan Novinc te violončelist Jasen Chelfi glazbenici su s bogatim iskustvom komornog muziciranja.
   Termin „komorna glazba“, koji se prvi put pojavljuje sredinom 16. stoljeća, odnosio se na glazbu koja se izvodila u privatnosti doma nekog plemića ili u salonima na kraljevskome dvoru.
   Dva stoljeća poslije dogodio se pomak – komornom se glazbom smatrala glazba pisana za manje ansamble, kao suprotnost orkestralnoj. Otada se komorna glazba počela izvoditi i u velikim koncertnim dvoranama, a intimnija atmosfera koja je prati nije više imala veze s mjestom izvođenja, nego s (malo)brojnošću izvođača.
   Stoga su ne bez razloga danas koncerti komorne glazbe smatrani poslasticom za najistančanije glazbene sladokusce, a njezini interpreti posebno cijenjeni kao vrsni glazbenici koji mogu održati suptilnost takve, intimnije glazbe koja uvjetuje posebnu povezanost među glazbenicima, kao i onu s publikom.

   Cijene ulaznicasu 40,00 i 30,00 kuna a mogu s ekupiti od četvrtka, 22. studenoga na Info pult Kneževe palače, radnim danima od 11:00 do 13:00 sati i 18:00 do 20:sati.

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.