Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

59. Paški ljetni karneval


 


 


 

 

   Već tradicionalno, i ovog ljeta u gradu Pagu održao se 59. Paški ljetni karneval. U petak i subotu, 27. i 28. srpnja Pag je još jednom bio centar smijeha, veselja i zabave. Stanovnici otoka Paga, kao i stanovnici okolnih mjesta i gradova pohrlili su na karnevalsku povorku te dvodnevni zabavni program. Također, brojni su bili i turisti koji su imali prilike uživati u tradicionalnom paškom karnevalskom veselju.

  Odrasli i djeca unaprijed su s nestrpljenjem pripremali kostime i šminku kako bi se pokazali u punom sjaju i zablistali u još jednom ljetnom paškom karnevalu. Karnevalska povorka koja je grad uveseljavala svojom pjesmom i plesom nikoga nije ostavila ravnodušnim. Najznačajniji ples je poznato Paško kolo koje se pleše kako na zimskom, tako i na ljetnom paškom karnevalu. Paško kolo plešu svi, i stari i mladi, domaći i turisti. Oni koji ne znaju plesne korake kola, lako ih nauče uz pomoć ostalih članova i domaćina kojima je to najdraži ples za vrijeme održavanja karnevalskih svečanosti.
  Vlast su na dva dana simbolično preuzele maškare i vladale gradom po svojoj želji i naumu. Prvog dana zabavljali su nas članovi KUD-a „Družina”, te poznata zabavna grupe Koktelsi, dok je za izvrsno raspoloženje drugog dana i večeri odgovorna bila otočna klapa Sol. Svečanost je završila ispraćajem i spaljivanjem Marka.

   Učenici Srednje škole Bartula Kašića Pag još jednom su s užitkom sudjelovali u ovim karnevalskih svečanostima, neki kao pojedinci, a neki pak kao grupa i doprinijeli odličnoj atmosferi i veselju, ali su se pokazali i kao izvrsni čuvari paške tradicije i naše kulturne baštine uopće.

   Slike paškog ljetnog karnevala možete pogledati na Službenim stranicama grada Paga.

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.