„Njuška godine“

Ožanićevci organizirali
1. školsku reviju pasa mješanaca

 

 

 

   Učenici i nastavnici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i azilima iz Zadra i Privlake, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije organizirali su u petak, 01. lipnja 2018. prvu školsku amatersku reviju pasa.

    Natjecali su se psi mješanci, a svaki od njih je bio poseban na svoj način. Na Reviji je, osim prijavljenih, sudjelovalo i 14 pasa iz azila, a neki su tom prilikom pronašli sretan dom.
   Povjerenstvo, u sastavu učenika i profesora veterinarskog smjera Škole ocjenjivali su pse po općim kriterijima, neovisno o dobi i veličini. Birali su se „Miss“ i „Mister azila“ te „Njuška godine“ i zaštitno lice proizvoda za pse. „Njuška godine“ dobila je nagradu „Daj šapu“, a ostali sudionici poklon pakete.
   Ne postoje dva ista psa mješanca i svaki od njih je jedinstven. Cilj projekta bio je podignuti svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja.
   Tijekom ocjenjivanja pasa, vlasnici natjecatelja i ostali posjetitelji uživali su u prigodnom zabavnom programu, osmišljenom od učenika naše škole, u stručnim predavanjima naši profesora, a sve u svrhu edukacije o pravima, brizi i zaštiti životinja.
   Učenici prehrambenih usmjerenja pripremili su poslastice u kojima su uživali posjetitelji, ali i njihovi četveronožni prijatelji.
   Školska zadruga „Vridne ruke" prodavala je svoje proizvode na Reviji, a prikupljena sredstva donirana su spomenutim azilima.
   Sve u svemu ovo je bila jedna zaista lijepa, edukativno - zabavna i humana manifestacija. Želja nam je da ista dobije i tradicionalni karakter.

Redakcija RivaOn             
Poljoprivredne, prehrambene i  
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.