KONCERTNA SEZONA ZADAR 2017./2018.

Zadarski komorni orkestar
po prvi puta u crkvi sv. Nikole!


 


 

 

 

   U ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 20:00 sati, u veličanstvenom ambijentu crkve sv. Nikole, održat će se koncert Zadarskog komornog orkestara sa solistom Boštjanom Lipovšekom (rog), a pod vodstvom dirigenta Aleksandra Kalajdžića.

   Boštjan Lipovšek
ove sezone gost je u koncertnoj pretplati, ali i u ciklusu Zadarskog komornog orkestra. Taj vrsni kornist bio je gost gotovo u svim većim produkcijama Orkestra posljednjih nekoliko godina, osobito u izvedbama Beethovenovih simfonija u Katedrali.

   Ovaj put pod čvrstom dirigentskom rukom Aleksandra Kalajdžića, hrvatskoga umjetnika sa stalnom adresom u Njemačkoj, Lipovšek će zablistati u solističkoj ulozi u izvedbi dvaju djela: Koncerta za rog i gudače Georga Philippa Telemanna i Rêverie za isti sastav Aleksandra Glazunova.

   Ovaj koncert ujedno je i prvi nastup Zadarskog komornog orkestra u crkvi sv. Nikole, akustički skladnom prostoru sasvim jedinstvene kulise u kojem će zadarski gudači izvesti i Concerto grosso op. 6 br. 4 u D-duru Arcangela Corellija i Simfoniju br. 10 u h-molu Felixa Mendelssohna.
 

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.