Radionica/pričaonica u okviru Etno dana 2018.

Stvaramo priču – urbanu zadarsku legendu

 

 

 

 

   U četvrtak 24. svibnja 2018. godine, već drugu godinu za redom, Pedagoška služba i Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar organiziraju radionicu/pričaonicu Stvaramo priču – urbanu zadarsku legendu u okviru Etno dana 2018.
   Cilj ove radionice je stvoriti urbane legende o Zadru temeljene na nekim kulturno-povijesnim činjenicama, ali opet prepuštene domišljatosti sudionika. Shodno tome slobodni smo predložiti nekoliko tema poput online prijateljstava, Zadar ili Dublin i sl., s naglaskom na tome kako teme mogu biti bilo koji segment iz života mladih.
   Prilikom stvaranja priče sudionici dobiju upute i uvodnu temu od voditelja radionice, a daljnji tijek priče se zajednički razrađuje na način da svi sudionici u njemu sudjeluju. Radionica je primjerena svim učenicima u osnovnim i srednjim školama s područja Zadarske županije. Nastoji se kroz nekoliko godina prikupiti određen broj novih priča, pripremiti ih za tisak na hrvatskom i engleskom jeziku te time na jedan neobičan način približiti Zadar domaćoj i stranoj čitalačkoj publici.

   Vrijeme održavanja radionice: četvrtak, 24. svibnja, 2018. godine u popodnevnim satima u više termina u trajanju od jednog sata.
   Maksimalan broj sudionika po terminu je deset.
   Prijaviti se možete najkasnije do srijede, 23. svibnja, 2018. godine do 15:00 sati na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr ili na broj telefona: 023/251-851

Radujemo se Vašem sudjelovanju!

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.