Zadar - domaćin Smotre učeničkih zadruga iz Šibensko- kninske i Zadarske županije

„Vridne ruke“ osvojile prvo mjesto na Županijskoj smotri

 

 

 

   Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića i ove je godine bila domaćin Smotre učeničkih zadruga Šibensko- kninske i Zadarske županije. Organizator smotre, 30. u nizu je Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva i Hrvatska zajednica tehničke kulture.
 
   Na Smotri je sudjelovalo 25 učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola, od čega osam iz Šibensko - kninske, a 17 iz Zadarske županije.

  Smotre učeničkih zadruga Šibensko- kninske i Zadarske županije je manifestacija koja predstavlja pravi festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih. Zadruge su svoj rad predstavile 17. svibnja 2018. godine na Trgu Petra Zoranića u Zadru.
   Smotra je bila izložbeno-prodajnog karatktera i otvorena svim posjetiteljima. Školski zbor „Ožanić“ prigodnim pjesmama uveličao je cijelu manifestaciju. Otvorenju smotre nazočili su županijski i gradski pročelnik za školstvo Ivan Šimunić, prof. i Joso Nekić, prof. koji su istaknuli kako je čast Zadru i Zadarskoj županiji ugostiti Smotru. „Rad kroz zadruge prilika je da se obogati školski život, te uz no što moraju raditi kroz nastavu, učenici ovako mogu raditi i ono što vole." - kazao je pročelnik Nekić.
   Jelena Gulan, ravnateljica Strukovne škole Stanka Ožanića je pak kazala: „Zadrugarstvo se u svijetu razvija u svim granama, kod nas samo dijelom u poljoprivredi, ovakvim smotrama želimo posijati zrno zadrugarstva u svakog učenika, te vjerujemo da će ono proklijati kad učenici postanu mladi stručnjaci."
  
I na kraju nakon vrednovanja postignuća učeničkih zadruga poredak je bio sljedeći:

   1. UZ Vridne ruke, PPVS Stanka Ožanića
   2. UZ Đardin , Sv. Filip i jakov
   3. UZ Mocire, Centar za odgoj i obrazovanje Voštarnica
   4. UZ Maraška, Osnovna škola Bartul Kašić


   Sve četiri škole u listopadu su se kvalificirale za Državnu smotru u Vinkovce, s tim da Osnovna škola Bartul Kašić predstavlja županijski stol.
   Čestitamo našim zadrugarima na ovom velikom uspjehu i što su doista dokazali kako imaju prave “vridne ruke” te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

Redakcija RivaOn             
Poljoprivredne, prehrambene i  
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.