u Gračacu

 

 

 

 

 

 

   Srednja škola Gračac bila je domaćin transnacionalnog sastanka profesora u okviru programa Erasmus+ pod nazivom „Young Europe Debates“ koji je održan od 02. do 6. svibnja 2018.
   Cilj sastanka bio je dogovor oko nadolazećeg sastanka u lipnju koji će uključivati i učenike iz zemalja škola partnera, te edukacija i usavršavanje profesora na temu debata što je i tema projekta. Zemlje partneri u projektu su, osim Hrvatske, Portugal, Njemačka i Rumunjska.


   Sudionici su prvi dan proveli u Splitu gdje su na Splitskom Filozofskom fakultetu, na Odsjeku za engleski jezik pozdravljeni od strane prodekana za nastavu, a nakon toga je održana radionica na temu debata od strane udruge studenata Pravnog fakulteta u Splitu. Gosti su također poslušali pokaznu debatu, tj. format debate kakav se koristi u britanskom parlamentu. Gosti su nakon toga pozvani u gradsko poglavarstvo Splita gdje ih je primio glasnogovornik grada, te im pobliže predstavio grad Split i Splitsko dalmatinsku županiju.
   Drugi dan posjeta organiziran je u Srednjoj školi Gračac i na širem gračačkom području gdje je organizirana radionica iz platforme Twinspace i projektni sastanak svih zemalja partnera. Dogovoreno je da će sudionici organizirati debatno natjecanje učenika, a planira se i posjet hrvatskom parlamentu gdje će učenike i profesore primiti predstavnik zastupnika parlamenta.
   Prilikom boravka u Gračacu profesori su imali priliku posjetiti Cerovačke pećine. Zadnji dan boravka u Hrvatskoj iskoristili smo kako bi gostima prezentirali ljepote grada Zadra.
   Kako je slijedeći sastanak profesora i učenika zakazan za 04. lipnja 2018. ovo ugodno druženje će se ubrzo nastaviti.

Redakcija RivaOn    
Srednje škole Gračac

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.