Priznanje
Medicinskoj školi Ante Kuzmanića - Zadar
za dugogodišnju suradnju s Mariborom

 

 

 

 

   Na Svečanoj proslavi 70. obljetnice Zdravstvene i kozmetičke škole Maribor 12. travnja 2018. godine u Mariboru predstavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića - Zadar, sudjelovali su kao počasni gosti i primili priznanje za dugogodišnju suradnju ovih dviju zdravstvenih škola.
   Iza ovog priznanja stoji više od dvanaest godina aktivne prijateljske suradnje i međusobnih razmjena učenika i nastavnika, zajedničkih učeničkih projekata...

 
  Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor proslavila je 70. godina svoga rada i djelovanja svečanim otvaranjem modernog i preuređenog dijela škole. Pod sloganom „Šola za življenje“ pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupali bivši i sadašnji učenici.
   U pozdravnom govoru ravnateljica škole Katja Rek naglasila je kako je škola usmjerena na pripremu učenika za zahtjevnu budućnost. Medicinska škola Ante Kuzmanića je dugogodišnji partner Šole u Mariboru te su proslavi 70. obljetnice prisustvovali ravnatelj Davor Vidaković, prof., Verica Elveđi i Sonja Šare. Suradnja dviju škola započela je inicijativom profesorice Danice Perše i profesora Edina Kadića prije više od dvanaest godina kroz suradnju na našem projektu povezivanja zdravstvenih škola - „E-medica“. Suradnja započeta kao poslovna zamisao danas je više od projekata, predstavlja prijateljstvo učenika i nastavnika, razvoj novih inicijativa, ideja kroz razmjene učenika i nastavnika, humanitarnih akcija.
   U Zborniku OB 70- letnici ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića profesor Davor Vidaković istaknuo je kako jezične različitosti nikad nisu predstavljale prepreku već dodatan motiv za prihvaćanje novih izazova, učenja, razumijevanja i tolerancije. Primjer suradnje dviju škola putokaz je drugima kako se razvijaju međuljudski odnosi i suradnja. Kruna dugogodišnje suradnje je dodjela priznanja Medicinskoj školi Ante Kuzmanića koju je ravnatelju Davoru Vidakoviću uručila Katja Rek ravnateljica Šole u Mariboru. Ponosni na našu suradnju i prijateljstvo slijediti ćemo i dalje svjetionik koji će pokazati put novim generacijama kako njegovati toleranciju, prijateljstvo i svijet bez prepreka.

Redakcija RivOn         
Medicinske škole Ante Kuzmanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.