Medicinari na
Wings for Life World Run

 

 

 

   U nedjelju 6. svibnja 2018. Zadar je 5. put bio domaćin svjetske utrke Wings for Life World Run. Tisuće kilometara i jedan cilj - pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Za profesoricu Marijanu Škunca-Vrkić i Edina Kadića, te učenice Anđelu Zelić i Elu Pavelić iz Medicinske škole Ante Kuzmanića bio je neprocjenjiv osjećaj krenuti sa starta zajedno sa 8.500 ljudi.
   Mnogi učenici Medicinske škole također su se priključili utrci i kao volonteri budući da cijela utrka ima humanitarni karakter. Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je za najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

   Pet godina za redom u isto vrijeme trči se jedinstvena utrka Wings For Life. Drago mi je da sam ove godine i ja bila dio tog velikog događaja. Predivan je osjećaj pomoći onima kojima je potrebno. Svaki prijeđeni metar može pomoći čovjeku i omogućiti mu lakši život i iznijeti mu osmjeh na lice. Nadam se da ću trčati i idućih godina i pomoći onima kojima je to zaista potrebno. Svi zajedno za jedan cilj, rekla je Anđela Zelić.
   Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj - malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme 6. svibnja 2018. godine svijet je ponovo ujedinio svoja nasmijana lica koja su krenula u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak, rekla je Ela Pavelić, a o samoj utrci dodala: Koliko god je bilo vruće i naporno trčati, kad bih mogla trčala bih još sto puta jer znam da sam nekom pomogla i trčala za one koji ne mogu. Nadam se da ćemo slijedeće godine trčati u još većem broju.
   Kao jedan od mnogobrojnih volontera bio je i Frane Brkić: Divan je osjećaj znati kako je utrka bila uspješno održana baš zbog našeg doprinosa u velikoj skupini. Velikoj skupini koja broji preko tisuću članova koji su spremno i odlučno odvojili svoje vrijeme te uložili veliki trud kao dio velike organizacije.

Redakcija RivOn         
Medicinske škole Ante Kuzmanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.