Volonteri „Pinela“ - prijatelji Eko dana


 

 

 

   Eko dani Prirodoslovno grafičke škole Zadar su i ove godine našem gradu donijeli raskošan zabavno-edukativni program. Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, članovi likovne, volonterske radionice „Pinel“ dugogodišnji su prijatelji ove manifestacije i trude se svojim kreativnim idejama doprinijeti ljepoti eko priče na Kalelargi i izložbi fotografija.

   Ove godine smo sudjelovali na nagradnom foto natječaju na temu „Stvaranje“. Klara Gospić, učenica 1. H razreda, osvojila je treće mjesto svojom fotografijom „Dah jeseni“(mentor: Katja Vladičić).
 
   Na svečanom otvorenju izložbe u Kazalištu lutaka Zadar pročelnik Ivan Šimunić svim je nagrađenim učenicima osnovnih i srednjih škola uručio nagrade i zahvalnice, nakon čega je uslijedio zabavno-glazbeni program i domjenak.
 
   „Pinelaši “ su u petak, 20. travnja 2018. na „Ekologijadi“ imali i svoj maštoviti, proljetni štand na Kalelargi zajedno s učenicima i profesorima nekoliko osnovnih škola, te predstavnicima škole domaćina. Već tradicionalno učenici ispeku muffine s eko motivima i porukama koje građani s radošću kupuju i na taj način pridonesu prikupljanju sredstava za socijalnu samoposlugu. Ove godine smo u dogovoru sa voditeljicom samoposluge pozvani kupiti hranu za djecu koja im je nedostajala na policama.
 
   Hvala svima koji su doprinijeli još jednoj uspješnoj akciji u nizu uz citat koji je popratio ovogodišnju eko epizodu „Pinela“:
    „ Nije dovoljno samo živjeti“ reče leptir “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća“.

(H. C. Anderen)

Redakcija RivOn              
Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole
 

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.