Uspješna “Schola Medica 2018.“
održana u Zadru

 

 

 

 

 

 

Foto: Marin Gospić/Zadarski list
 Roberto, Loreta i Nikola,
Ljiljana Grginović

 

 

   Od 23. do 25. travnja u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića održana je “Schola Medica 2018.“, državno natjecanje iz zanimanja Medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege i Dentalni tehničar/tehničarka. Natjecanje je okupilo 18 učenika iz 12 medicinskih škola.

   Svečano otvaranje natjecanja 24. travnja 2018. započeto je pozdravnim govorom ravnatelja Škole, profesora Davora Vidakovića nakon kojeg su sudionike pozdravili brojni i ugledni uzvanici – gradonačelnik grada Zadra, nekadašnji učenik Škole, dr. Branko Dukić, predsjednica Udruge zdravstvenih škola Republike Hrvatske i ravnateljica Škole za medicinske sestre Mlinarska, dr. Asja Jelaković, viši savjetnik u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Dalibor Sumpor i glavna sestra Opće bolnice Zadar, Darija Katuša.
   Natjecanje je otvorenim proglasio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, Ivan Šimunić. Darove dobrodošlice sudionicima natjecanja uručili su predsjednici Povjerenstava, Verica Elveđi (Medicinskoj školi Ante Kuzmanića) i Josip Brusić (Medicinska škola u Rijeci). Prigodni darovi dobrodošlice uručeni su i mentorima učenika, djelatnicima i vanjskim suradnicima NCVVO-a, odnosno radnoj skupini za izradu nacionalnih ispita iz zdravstvene njege.
   Učenici Medicinske škole pozdravili su goste Natjecanja na svečanom otvaranju prigodnim programom: recitacijom dviju pjesama od kojih je jedna djelo učenice, Samanthe Pedišić, promotivnim filmom o Zadru i o Školi, glazbenim nastupom školskog benda „Kuzma“ i igrokazom kojim su prikazali svoje iskustvo rada s pacijentima.

   Po završetki dvodnevnog natjecanja 25. travnja dodijeljene su diplome svim sudionicima natjecanja i njihovim mentorima te proglašeni najbolje plasirani natjecatelji državnog natjecanja po disciplinama. U zanimanju Medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege 1. mjesto osvojio je Dejan Žitnjak (Medicinska škola Osijek), 2. mjesto Monika Kranjčec (Srednja škola Bedekovčina) i 3. mjesto Tomislava Pranjić (Srednja medicinska škola Slavonski Brod. U zanimanju Dentalni tehničar 1. mjesto osvojio je Ivan Bičak (Zdravstveno učilište Zagreba) 2. mjesto Luka Budimir (Zdravstveno učilište Zagreba) i 3. mjesto Ramona Franolić (Medicinska škola u Rijeci).

   Svečano zatvaranje natjecanja završeno je govorom ravnatelja Medicinske škole i predajom darova koje su mu ravnatelji i mentori sudionika natjecanja uručili u ime svojih škola.
   Učenici Medicinske škole su se od sudionika „Schola medica 2018.“ oprostili pjesmom „Kalelarga“, a u čemu su im se pridružila i publika.

Redakcija RivOn         
Medicinske škole Ante Kuzmanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.