Pomorci započinju s nastavom
na engleskom jeziku!

 

 

  Odlukom ravnatelja Pomorske škole Svetka Perkovića i uz suglasnost Nastavničkog vijeća Škole u petak 23. ožujka, prvi put će se nastava u Pomorskoj školi održati na engleskom jeziku.
   Ovo je prvi slučaj provedbe ovakovog projekta u svim strukovnim školama u Republici Hrvatskoj.

   Preporukama pomorskih učilišta koji teže dodatnoj edukaciji u ovom segmentu strukovnog obrazovanja izvođenjem nastave na engleskom jeziku koji je ujedno i službeni jezik profesionalaca u pomorstvu i zrakoplovstvu Pomorska škola Zadar se priključuje ovoj propisanoj nacionalnoj pomorskoj strategiji (Strategija pomorskog razvitka i integralne pomorske politike RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine).

   Naglasak u komunikaciji bit će na stručnim predmetima i sadržajima programa premda će se i sadržaje većina općih predmeta izvoditi na engleskom jeziku.

   Djelatnici i učenici pokušat će tijekom nastavnog dana, u određenoj mjeri, koristiti engleski jezik i u normalnoj, neformalnoj komunikaciji te da, i da na takav način, šire mogućnosti uspješnije primjene jezika u profesionalnom i privatnom životu jer to predstavlja jednu od najvažnijih edukacijskih sastavnica.
   Tijekom ovog dana nastavnici ostalih predmeta naravno neće ocjenjivati engleski jezik učenika nego se očekuje da se zajedno, u interakciji, nađu najbolji načini komunikacije i razumijevanja na stranom jeziku do razine na kojoj je to objektivno moguće.
   Ukoliko iskustva ovog projekta budu pozitivna i od strane učenika i nastavnika nastojat će se u primjerenoj mjeri i dalje nastaviti.

Redakcija RivaOn   
Pomorske škole Zadar

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.