Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Ožanić i Medicinske škole Ante Kuzmanić zajednički obilježili Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

 

 

 

   Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Program je nastao u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i mudar način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka koji je u znak podrške bolesnoj majci (karcinom dojke) nosio ružičastu majicu. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

   Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Ožanić organizirali su zajedno sa učenicima Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, međusobno druženje učenika dvije škola u srijedu, 28. veljače 2018. u 10.30 sati.
   Učenici i profesori okupili su se u dvorani Medicinske škole, te u pozitivnoj atmosferi, uz igru i zabavu, obilježili ovaj važan datum. Naši pekari ispekli su ukusne kolače u prigodnoj ružičastoj boji.
   Učenici 3. c razreda, zanimanja veterinarski tehničar dijelili su u prostoru City Gallerie Zadar ručno izrađene bookmarkere (sa porukama o nenasilju) i prigodne cvjetne buketiće koje su izradili učenici učeničke zadruge Vridne ruke.

   Na žalost svjesni smo činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima. Zbog toga smo odlučili reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Cilj ovog programa bio je potaknuti svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama.

Redakcija RivaOn             
Poljoprivredne, prehrambene i  
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.