Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske
škole Stanka Ožanića toplo ugostili štićenike udruge.

Posjet udruge „Svjetlo“

 

 

   U utorak, 27. veljače 2018. u posjet su nam došli štićenici udruge Svjetlo- za pomoc osobama s mentalnom retardacijom i autizmom.

   Upoznali smo ih sa pekarskom i cvjećarskom radionicom gdje su zajedno sa našim učenicima trećeg razreda zanimanja pomoćni pekar i trećeg razreda zanimanja pomoćni cvjećar pekli pizze i izrađivali cvjetne bukete.
  Jedna grupa štićenika je išla u pekaru, a druga grupa u cvjećarsku radionicu. Njihovi profesori su ih potakli na zajednički rad sa našim učenicima i profesorima. Štićenici su pokazali iznimnu volju i entuzijazam za rad te su naši učenici primijetili da su oni na njihovim radionicama usvojili dosta znanja i vještina. Zapravo, organiziranim radom u radionicama kod osoba s mentalnom retardacijom zadržavaju se stečena znanja i vještine, razvijaju nove te prevenira socijalna isključenost sa svim posljedicama.
   Na kraju radionica svi su se skupa družili, zapjevali i počastili pizzom. Cilj ovakvih susreta je jačanje zajedništva, poticanje tolerancije i razbijanje predrasuda o osobama sa različitim oštećenjima.

Redakcija RivaOn             
Poljoprivredne, prehrambene i  
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2018. Sva prava zadržana.