Ministrica Blaženka Divjak
otvara dugo očekivane edukacije učitelja
u okviru kurikularne reforme

 

 

 


Pomoćnica ministrice
Lidija Kralj

 

  Ministrica Divjak u četvrtak, 21. prosinca 2017., u 17:00 sati započet će prvim webinarom dugo iščekivani proces edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme.
  Predavanje ministrice Blaženke Divjak u obliku webinara govorit će o ključnim promjenama paradigme učenja i poučavanja te transformaciji kurikuluma iz učenja sadržaja napamet prema ishodima učenja.

    „Ovakav način edukacije predstavlja iskorak Ministarstva prema suvremenim metodama profesionalnoga razvoja učitelja te omogućava izravan i dvosmjeran pristup informacijama svakom obrazovnom djelatniku“, istaknula je pomoćnica ministrice Lidija Kralj.
   Uvodnome webinaru uživo će moći prisustvovati čak 750 sudionika koji će imati priliku i postavljati pitanja ministrici tijekom samog predavanja. Webinar ministrice Divjak u četvrtak u 17h uživo možete pratiti u virtualnoj učionici MZO-a: https://connect.carnet.hr/mzo
   Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/videos?pack=462
   Pomoćnica ministrice Lidija Kralj, ujedno i moderatorica uvodnoga webinara, dodatno ističe kako je webinar „samo jedan od oblika edukacije koje u Ministarstvu pripremaju za učitelje koji moraju spremno dočekati novosti koje donosi kurikularna reforma“.
   Iz Ministarstva poručuju kako će ovo biti prvi u nizu webinara koji će se održavati do početka pilot-projekta kurikularne reforme u školskoj godini 2018./19.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.