Samantha Pedišić
"Dođi na kafu"

 

 

  Predstavljanje zbirke pjesama „Dođi na kafu“ Samanthe Pedišić, učenice Medicinske škole Ante Kuzmanića, održano je u subotu, 16. prosinca 2017., s početkom u 18 sati u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama.

    Okupljenima se u ime Škole kao izdavača obratila predsjednica Školskog odbora Sonja Šare nakon čega su svoje dojmove o Samanthinoj zbirci pjesama „Dođi na kafu“ iznijeli Vlatko Majić, Ante Sikirić i Milan Miočić Stošić. Oni su u svojim osvrtima istaknuli zavičajnost izraza i tematsku raznovrsnost njezine poezije koja se kreće u širokom rasponu od domoljubne do intimne i ljubavne tematike pri čemu s posebnim uspjehom dočarava svakodnevni život mladih i rodnih Bibinja.
   Samantha je okupljenu publiku upoznala sa svojim pjesničkim djelom tako što je nadahnuto recitirala vlastite pjesme pisane zavičajnim govorom. Osim rodbine i mještana, njezin nastup podržali su i učenici i nastavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar.
   U glazbenom dijelu programa nastupile su klape Bibinje i Garofuli te pjevači Ivica Sikirić Ićo i Mario Marić koji je izveo Samanthinu pjesmu „Zemljo moja“ koju je uglazbio Tomislav Pehar. Program književne večeri vodila je Vesna Matešić, a čitavo događanje popratili su i lokalni mediji.

   Više o Samanthi i njenoj zbirci pjesama „Dođi na kafu“ pročitajte u arhivi RivaOn!

Redakcija RivaOn             
Medicinske škole Ante Kuzmanića

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.