Humanitarna akcija Medicinara
na Narodnom trgu

 

 

   U petak i subotu, 15. i 16. prosinca 2017. učenici i nastavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar prikupljali su na Narodnom trgu donacije za dva školska humanitarna projekta, UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“ i Caritasovu božićnu akciju za siromašne obitelji u Hrvatskoj, „Za 1000 radosti – Intervencija“.

   Učenici su na ciklusu kreativnih radionica u školskoj knjižnici i na satovima razrednika izrađivali božićne čestitke i ukrase koje su ovom prilikom ponudili svojim sugrađanima u zamjenu za donacije koje će pomoći obrazovanju djece u Africi i siromašnim obiteljima u Hrvatskoj. U izradi radova sudjelovali su učenici gotovo svih razreda škole. Oni su više od mjesec dana neumorno i maštovito izrađivali radove od papira i drveta primjenom dviju tehnika, dekupaž i tehnike papirnih filigrana.
   Kreativne radionice vodila je školska knjižničarka Tanja Serdarević koja je s pedagoginjama Vericom Barić i Ivanom Lučić zadužena i za provedbu navedenih projekata u Školi. Njihov rad podržali su svi nastavnici i ostali djelatnici Škole koji su također dali svoj doprinos nastanku božićnih kreativnih radova. Prigodne plakate izradila je profesorica Metodike zdravstvenog odgoja, Ljiljana Grginović sa svojim učenicima.
   Ovoj akciji odazvao se velik broj naših sugrađana koji su darivanjem donacija za učeničke radove pokazali da imaju veliko, nesebično srce i da podržavaju humanitarne aktivnosti i stvaralački rad učenika i nastavnika Škole.

Redakcija RivaOn             
Medicinske škole Ante Kuzmanića

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.