LADO- ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske u Crkva sv. Nikole

Folklorni Advent u crkvi sv. Nikole
uz ansambl Lado!

 

   U srijedu, 13. prosinca 2017. u crkvi sv. Nikole, s početkom u 20 sati, održat će se adventski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO, koji će pod dirigentskom palicom Dražena Kurilovčana izvoditi Hrvatske adventske i božićne pjesme.
   Koncert je u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.

   Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO veliku pozornost posvećuje prikupljanju, umjetničkoj obradi i koncertnom predstavljanju hrvatske crkvene pučke glazbe. Uz korizmene, uskrsne i marijanske pjesme i mise, sakralni glazbeni repertoar najvećim dijelom čine napjevi božićnog ciklusa koje Ansambl izvodi na svojim tradicionalnim božićnim koncertima u katedralama, crkvama i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske. Božićni vokalno-instrumentalni program za 2017. godinu Radujte se, narodi predstavit će zadarskoj publici neke od najpoznatijih božićnih tradicijskih napjeva koje su za LADO pripremili Dražen Kurilovčan i Zoran Jakunić.
   Ovo je prvi nastup ansambla LADO u crkvi Sv. Nikole. Taj je prostor prošle Koncertne sezone Koncertnog ureda Zadar, nastupom ansambla Antiphonus, a zatim i Miroslava Tadića prepoznat kao jedinstven, neobičan i akustički izuzetno skladan.

   Koncert je dio pretplate Koncertne sezone Zadar 2017./2018., a prodaja ulaznica je od petka 8. prosinca, od 11 do 13 i 18 do 20 sati, te subotom od 11 do 13 sati na Info pultu Kneževe palače, kao i ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.