Nagradni video-natječaj
#EuzaHR

 

 

 

 

   Otvoren je novi video-natječaj čaj Euroscola na kojeg se mogu prijaviti mladi od 16 do 18 godina i osvojiti put na simulaciju plenarne sjednice Europskog parlamenta u Strasbourgu za 24 učenika i 2 mentora iz 3 najbolje plasirane pobjedničke škole u siječnju ili veljači 2018. godine.
   Natječaj je otvoren od 22. studenoga do 4. prosinca 2017. godine.


   Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj organizira ovaj nagradni natječaj kako bi prikupio video-radove hrvatskih srednjoškolaca ususret 5. godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Ideja je natječaja da se mladi osvrnu na sve ono pozitivno što je Europska unija donijela Hrvatskoj, a osobito mladima u njihovom svakodnevnom životu. Ključne tematske krilatice natječaja: #EUzaHR #JačiZajedno #StrongerTogether Zajedno možemo postići više. Usudimo se živjeti Europu. Tri najkreativnija i najoriginalnija video-uratka koji pokriju ovu temu Europski parlament nagradit će sudjelovanjem u programu "Euroscola" u Strasbourgu, u siječnju i veljači 2018. godine.
   Pravo sudjelovanja imaju svi učenici ili skupine učenika u dobi od 16 do 19 godina koja pohađa srednju školu u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2017./2018., u ime te iste škole.Nakon što kreiraju video u trajanju do najviše 90 sekundi postavljaju ga na video-server You Tube i prijavlju se na natječaj.
   Pobjednici ovog natječaja bit će tri video-uratka iz tri različite srednje škole u Republici Hrvatskoj, a koji će - prema sudu stručnog žirija okupljenog u svrhu evaluacije pristiglih radova -na najoriginalniji i najkreativniji način odgovore na izazov natječaja: #EUzaHR.
   Tri najoriginalnija video-odgovora na tematski izazov osvojit će pravo sudjelovanja u programu "Euroscola" Europskog parlamenta - odnosno tri subvencije za putovanje u Strasbourg (Francuska) za 24 učenika i 2 mentora srednjih škola koju pohađaju pobjednici.
   Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj pobjednike nagradnog natječaja objavit će u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine, u 12:00 sati na svojoj internetskoj stranici www.europarl.hr, kao i na svojim službenim profilima na društvenim mrežama Facebooku (facebook.com/europarl.hr), Twitteru ilnstagramu (@EP_Zagreb).

   Više o programu "Euroscola" Europskog parlamenta možete saznati na sljedećoj poveznici: http://www.europarl.europa.eu/croatia/hr/za mlade/euroscola.html.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.