Ministarstvo pokreće
e-bilten za obrazovne djelatnike

 

 

 

 

 

 

   U nastojanju da se uvede što bolja komunikacija i što kvalitetnija razmjena informacija o javnim politikama između obrazovnih institucija i Ministarstva, pokrenut je e-bilten za obrazovne djelatnike.
   Tim povodom ministrica Blaženka Divjak uputila je dopis svim djelatnicima u našem obrazovnom sustavu:

   Drage kolegice i kolege,

   Iznimno mi je drago što vam se po prvi puta, u ovom kratkom pismu, mogu obratiti u novoj formi direktne komunikacije putem novog newslettera Ministarstva znanosti i obrazovanja.
   Moderniji načini komunikacije u današnjem svijetu poluinformacija, nepoznatih izvora i priljeva lažnih vijesti danas je nužnost.
   Osim činjenice da, kao nositelji najveće i najvažnije reforme našeg društva, morate raspolagati preciznim i jasnim informacijama o javnim politikama mog tima, smatram važnim da Ministarstvo otvori kanale za dvosmjernu komunikaciju kako bismo mogli dobiti što više povratnih informacija s terena iz čitave Hrvatske.
   Upravo zato smo otvorili posebnu mail adresu za Vaše povratne informacije - bile one kritike, pohvale ili pak ideje, zato nam pišite na: skole@mzo.hr.
   Što se tiče najvažnijeg reformskog poteza, kurikularne reforme, sa zadovoljstvom Vas mogu obavijestiti da je prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju od prije nekoliko dana stavljen u javnu raspravu, zato Vas pozivam da nam se i tom važnom prigodom javite s povratnim informacijama.
   Moji prioriteti u sektoru odgoja i obrazovanja dobro su poznati, no dopustite da vam ih još jednom navedem:

  • Pilot projekt kurikularne reforme u školama od školske godine 2018./19.
  • Uvođenje obvezne informatike u 5. i 6. razrede osnovne škola.
  • Poticanje motiviranih obrazovnih djelatnika i vraćanje izgubljenog ugleda učiteljima

   Veseli me Vaša pozitivna energija i poticajne reakcije koje prate moj rad u Ministarstvu Budućnosti, kako ga volimo nazivati, i sigurna sam da ste svjesni kako samo zajedno možemo graditi školu za život!

Vaša ministrica 
Blaženka Divjak

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.