U Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi

„Slatki petak za Ivu“


 

 

    Pojedini dani ne moraju biti obični dani, tako je i petak 27. listopada 2017. u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi bio drugačiji. Bio je to „Slatki petak za Ivu“.

   Naime, učenici članovi likovne radionice „Pinel“ koji su ujedno i volonteri, s voditeljicom profesoricom Katjom Vladičić, organizirali su humanitarnu, hvale vrijednu akciju.
   Cilj je bio prikupiti sredstva za djevojčicu Ivu Predovan iz Vrsi koja je nastradala u prometnoj nesreći u kojoj je izgubila majku. Iva se liječi od posljedica nesreće u Zagrebu terapijama robotikom koje su skupe. U želji da Iva odradi svih 12 terapija za koje se pretpostavlja da će joj pomoći, volonteri su zamolili svoje prijatelje iz razreda da ispeku i u školu donesu domaće kolače. Odaziv je bio izvrstan, pa se za vrijeme velikog odmora u školi, u obje smjene, moglo zasladiti kojekakvim delicijama po simboličnim cijenama. Osim kolača na trpezu je stigao pršut i šokol koje je darovao jedan nesebični djed našeg učenika.
   Kolači su svoj put, osim u našoj školi, našli i kod učenika i profesora prijateljske HTU škole, kao i u ostalim školama kojima želimo od srca zahvaliti i s ponosom objaviti da je prikupljeno točno 9.000 kuna. S obzirom da tjedan terapija košta 11.500 kuna sretni smo da će prikupljeno Ivi itekako pomoći.

   Sve što je nakon provedene akcije preteklo odnijeli smo u pučku kuhinju da bi i korisnici kuhinje imali slatki petak.

Redakcija RivaOn              
Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.