Manifestacija „Dani kruha"

Foto galerija

 

 

 

   Manifestacija „Dani kruha" tradicionalno se obilježava svake godine tijekom listopada kao zahvala za plodove zemlje, sreću, uspjehe i darove koje smo primili. Osnovne i srednje škole, dječji vrtići, učenički domovi te ustanove za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, sudjeluju na različitim događanjima i manifestacijama, osmišljavajući aktivnosti na temu kruha i ostalih plodova zemlje.

  
Svaka odgojno-obrazovna ustanova "Dane kruha" obilježava na svoj način. Neke škole, primjerice, posjećuju sajmove ili smotre na kojima se učenici, nastavnici i roditelji organiziraju te prave kolače, kruhove i ostale pekarske proizvode.
   Naša škola, Srednja škola Bartula Kašića Pag, manifestaciju je obilježila na prigodan način. Učenici ugostiteljskog usmjerenja, uz potporu učenika gimnazijskog usmjerenja, pod mentorstvom stručnih učitelja, profesora kuharstva Branka Tičića i profesora Tea Bukše, sudjelovali su pripremajući tradicionalne slastice poput fritula, kroštula i ravijola. Pripremljene delicije učenici su podijelili stanovnicima grada Paga i ugostiteljskim objektima koji su se ugodno iznenadili slatkim zalogajima u prekrasno aranžiranim košarama koje je s učenicima gimnazijskog usmjerenja, ukrasila profesorica likovne umjetnosti, Nataša Vidas.

   Učenici su ponosno predstavili svoju školu sa željom da budu još uspješniji, kreativniji i poduzetniji u svim nadolazećim Danima kruha.

Celine Dabo                  
Redakcija RivaOn          
Srednje škole Bartula Kašića Pag

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.